Ny restaurant på Vestsida

Torsdag 26. juli, 2018, åpnet en ny take-away restaurant på vestsiden kalt Taco Rico. Den eies av Ana Marie Melchor Harm fra Mexico, og serverer mange eksotiske retter.

Tekst: Hanna Sundling og Benjamin Holter

Like etter at den lille restauranten åpnet klokken tre, dro vi dit for å sjekke den ut. Der ble vi møtt av en utrolig hyggelig kokk og flere fornøyde kunder.

Vi fikk smake på et par av rettene, og de er absolutt å anbefale.

Først fikk vi prøve en av de enklere rettene, som var taco bestående av hjemmelagde tortilla lomper med kjøtt, og hva annet du måtte ønske.

En annen rett vi fikk prøve fra menyen var noe som heter Pellizcadas, som er en type tortilla laget av maismel, med hva enn du ønsker å ha på av fyll i midten. Vi fikk prøve med kjøtt, salat, rømme og en type salsa dressing.

Begge rettene var utrolig gode, og er noe vi har lyst til å komme tilbake for å få mer av.

For øyeblikket er det ikke noen retter som er allergifrie, men de er på saken for å tilpasse menyen sin slik at alle skal kunne finne noe som passer for dem.

Saken fortsetter under bildet

Mer enn bare taco

Slagordet til Taco Rico er “Taco Rico: Mer enn bare taco”. Det er ikke bare fordi de serverer mange forskjellige retter der; Ana Maria er også stolt av å kunne gi kundene en god opplevelse. Hun legger veldig mye vekt på å bygge relasjoner med alle som kommer innom.

Hvis du skal kjøpe mat hos henne kan du forvente både veldig god mat, og hyggelig service. Hun vil at folk skal føle at å snakke med henne er mer personlig enn bare en transaksjon mellom kunde og kokk.

– Vi er mennesker, ikke sant, og noen ganger føler vi at det er en robot vi snakker med, forteller Ana Maria.

Alle kundene vi snakket med som kom til restauranten hadde ikke annet enn skryt å si om Ana Maria. Noen kjente henne fra før av gjennom andre jobber hun har hatt, og kom for å se hvordan restauranten hadde blitt.

– Hun er en flink dame. Ryddig, og veldig ordentlig, sa en mann som har hatt Ana som vaskehjelp i noen år.

Det at hun åpnet take-away restauranten der hun gjorde er ikke tilfeldig; hun er veldig glad i stemningen i Kongsberg, og hun har likt Vestsida helt siden hun kom hit for tjue år siden.

Etter hvert har mye av næringslivet i byen flyttet fra sentrum, men Ana Maria håper på å puste litt liv i de tomme gatene. Da lokalet først ble til salgs, pleide hun å stoppe utenfor dørene og drømme om å åpne restaurant der.

Nå har den drømmen blitt virkelighet!

– Hvis du gjør noe, gjør det bra og legg hjertet ditt i det, sier hun til oss.

Det ser ut som om det er noe hun lever etter selv. Restauranten er åpen fra kl 15:00 til 20:00, torsdag til lørdag, og håper gjerne at flere skal komme.

Et besøk her er noe man ikke angrer på!

3600.no

Se alle innlegg