Nye lokaler, ny boksering og nybakt Norgesmester

Nong B. og Julie er hovedtrenerne i klubben som nå har flyttet til Bussedalen. Foto: Anniken Tangerud

Vestsia’ vokser igjen. Det er ikke rart Julie Renée Duangyai gløder av stolthet om dagen. 

I 2015 startet Julie Renée Duangyai en Muay Thai-bokseklubb i kjelleren hos Renée Velvære.

Fra å være en liten klubb med en håndfull mennesker som trente litt når det passet dem på 35 kvm, har de nå vokst til rundt 60 medlemmer og flyttet til nye lokaler i Bussedalen med hele 230 kvm fordelt på to etasjer.

– Jeg er veldig fornøyd og er en optimist av natur, så selv om to etasjer virker mye, gir det oss så mange flere muligheter, smiler Julie til 3600.no mens hun stolt viser oss rundt.

Nede har de både fått resepsjon, salgsavdeling og en stor sal hvor boksesekkene henger. Oppe finner du garderoben og to treningsrom, hvorav det største rommer kronen på verket: en splitter ny boksering – den første av sitt slag i Kongsbergs moderne tid.

Muay Thai er en kampsport som bruker hele kroppen: armer, bein, knær og albuer. Med slag, spark og stående bryting synes Julie det er en allsidig og flott treningsform.

– Den er fantastisk for fitness, styrke, kondisjon, selvforsvar og bedre balanse/koordinasjon og idretten passer for alle aldre, forklarer hun.

Lærer selvforsvar og får selvtillit og en bedre helse med på kjøpet. Foto: Anniken Tangerud

En drøm i oppfyllelse

Julie elsker idretten sin. Foto: Anniken Tangerud

Det er høyt under det ærverdige taket med massive bærebjelker i andreetasjen. Rundt oss har de så vidt begynt treningen og både musikken og stemningen smitter med positiv energi.

– Vi flyttet hit i påsken 2018. Egentlig trivdes vi veldig godt i lokalene til Sense Express, men da den nye bokseringen måtte boltes fast, noe vi ikke kunne gjøre der, måtte vi begynne å lete etter nye lokaler. Da vi fant disse flotte og store lokalene i Bussedalen, falt brikkene på plass, forklarer Julie.

At de nå har den flotte bokseringen, er takket være Tommy Kongsgård Hansen fra Kongsberg Kranservice – en av fedrene til gutta i klubben.

– De ville gjerne hjelpe med å sponse en del av ringen, slik at det var mulig for oss å kjøpe den raskere. Jeg ble helt matt. Dette var noe vi har drømt om siden vi startet, så ved hjelp av kontingenter og sponsorpengene, kom drømmen nå i oppfyllelse, forteller hun varmt og takknemlig.

Se et lite bildegalleri fra klubben her:

Åpningsfest

Lørdag 28. april inviterer de derfor nå byens befolkning til en heidundranes åpningsfest for bokseringen og lokalene med treningskamper og loddtrekning med flotte premier av blant annet årsmedlemskap, privat timer, massasje, hudpleie og masse mer.

– Det blir en stor happening og oppvisningskamper for moro skyld, slik at folk kan bli bedre kjent med idretten vår. Her er det plass til alle, uansett alder, størrelse eller kjønn, forteller Julie.

Saken fortsetter under bildet
Oliver Hansen (14) ble Norgesmester i helgen. Her står han foran beltet hans (det hvite). Foto: Anniken Tangerud

Nybakt Norgesmester

Fikk med det gjeveste beltet hjem. Foto: Privat

Som om ikke de nye lokalene eller den nye bokseringen var nok glede om dagen, fikk klubben i tillegg sin aller første Norgesmester i helgen!

14 år gamle Oliver Hansen kjempet seg helt til topps i Norgesmesterskapet som ble arrangert av Frontline Muay Thai i lokalet til Oslo Bokseklubb den 21. april.

– Det var helt utrolig! Jeg fikk gåsehud. Han møtte en gutt fra Lillestrøm og de var en så god match og Oliver kjempet så bra. Det var fantastisk å se på. Hele familien var der og da han vant var vi alle stolte og tårene kom, skryter Julie.

Julie som fulgte finalekampen fra sidelinjen, mens  ektemannen Nong B. Kiatyongyut, som har seks titler, hvorav én er verdensmester i idretten og Edgars Grieznis som coacher.

Julie skryter også av klubbens miljø som en faktor bak seieren.

– Her drar alle hverandre opp og støtter hverandre. Gjør hverandre gode, understreker hun.

Selvtillit og terapi

Selv startet Julie å trene Muay Thai i Phuket 2013. Etter det flyttet hun til Irland for å trene aktivt – med 3-4 lengre turer i året til Thailand. På den tiden gikk hun fire kamper, hvorav hun vant tre av dem.

– Planen var at jeg skulle debutere profesjonelt i England i mars 2015, men en uke før kampen så gikk korsbåndet og jeg måtte hjem til Norge og operere. Jeg sliter fortsatt litt med kneet i dag, men håper å komme meg tilbake i kamper snart (målet er en kamp innen utgangen av 2018, smiler hun.

Hva var det som tiltrakk deg ved idretten?

– Selvtilliten jeg får av det, hvor terapeutisk det er og hvor deilig du føler deg etter øktene (helt utslitt, men det er en fantastisk følelse). Samtidig liker jeg å trosse kjønnsrollene og liker å gjøre ting som ikke forventes av meg, ler hun.

Bruk tre ord på å beskrive idretten din?

– Spennende. gøyalt. slitsomt (men på en god måte)

Er det vanskelig?

– Alle må begynne et sted, og det kommer mange frustrerende øyeblikk når du ikke mestrer ting med én gang, men det kommer og i denne idretten må du hele tiden utfordre deg selv. Det gjør at man aldri går lei av sporten. Her er det alltid noe nytt å lære.

Hvorfor eller hva trener du for/hva motiverer deg?

– Det å gå kamp. Følelsen av å stå i ringen er helt unikt og veldig avhengighetsskapend.e

Hva er det aller beste med thaiboksing?

– Miljøet. Du blir del av en familie og hvor enn du reiser i verden, så blir du tatt like godt imot som om du skulle kjent dem fra gammelt av. Flotte mennesker med herlige verdier

Hvorfor brenner du for dette?

– Rett og slett fordi hver gang jeg trener så føler jeg meg vel. Jeg slapper av og koser meg.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Jeg er så stolt over å ha skapt et sted i Kongsberg som gir like mye tilbake til elevene som mine trenere gav til meg.

– Dette er et sted hvor du kan være deg og hvor alle respekterer hverandre. Det var har vært målet mitt hele tiden: skape et miljø hvor alle er velkomne og kan ha det bra og få muligheten til å jobbe med det man selv ønsker… om det så er å gå ned i vekt, selvforsvar eller konkurranse, avslutter hun.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg