NRK besøkte Kongsberg Grøssen. Se bilder her

Da NRK hørte om den flinke kostymegjengen til  Kongsberg Grøssen, kastet de seg rundt og dokumenterte det hele.

Tekst: Barbara Schmitt og Anniken Tangerud. Foto: Hyunjung Kim.

Kongsberg Grøssen er et vandreteater for ungdom fra 8. klasse og opp til 18 år og arrangementet er et samarbeid mellom Ungdomskontoret, Kongsberg Krimfestival og Kongsberg teaterlag.

I år arrangeres det for sjette gang under årets Krimfestival og fredag 20. oktober, satt fem flinke ungdommer på biblioteket og lagde kostymene og maskene til årets happening.

Se et herlig bildegalleri her: (alle foto: Hyunjung Kim)

NRK var tilstede og filmet når de flinke ungdommene tegnet sine egne masker og sydde sine egne kostymer. Tilsammen var de to gutter og tre jenter og alle synes det var kjempestas å ha NRK på besøk.

Her er noen av kommentarene fra ungdommene:

Tuva Rusaanes (14):Det var morsomt i dag. Det er første gangen NRK er her, så det var spennende. Det var moro å sy, for det var en stund siden jeg gjorde det sist.

Jeg synes det er dritskummelt med skrekkfilmer. Sist jeg så en skrekkfilm var «The house of the end of the street». Halloween for meg er å skremme andre, kle seg ut og spise godteri. Det er morsomt å bli skremt selv. Dessverre er jeg på skolereise til Berlin og kan ikke bli med på Grøssen i år. 

Mohamed Abdinasir Aaji (20):Jeg ble litt nervøs for å snakke til kamera, men det gikk bra. 

Astrid, en av veilederne i sygruppa fra Frivillighetssentralen, (pensjonist): Hele opplegget med syprosjektet for Kongsberg Grøssen har vært interessant og gøy. De har først tegnet kostymene de ville ha og deretter fikk de sy de. 

Mia Stormo (17): – At NRK skulle komme var gøy. Jeg synes tegning er veldig morsomt. Jeg tegner hver dag og oftest hodeskaller. Beste skrekkfilmene jeg vet er IT og Annabelle. Jeg er ikke spesielt glad i klovner, synes generelt de er skumle Jeg ble veldig redd når jeg skulle gå hjem etter kinoen. På Halloween kommer jeg ikke å være hjemme på kvelden, for det tør jeg ikke. På Grøssen vet jeg at jeg kommer til å bli skremt!

Ugne Zagunaite (14): – Det var spennende å være med siden det er første gangen NRK var her. Inspirasjon til masken jeg tegnet kom fra Mexico. Det var et fint design, men det ble ikke akkurat slik jeg hadde tenkt meg, det bare ble sånn… Jeg ville egentlig gå for en hodeskalle, men så la jeg merke til dette meksikanske designet på internett. Halloween er ikke akkurat skummelt. Beste skrekkfilmer jeg vet er IT og Annabelle – de filmene blir man skikkelig skremt av. På IT blir man skremt fra første øyeblikket.

Abdinasir Al (18): – Det var gøy å lage kostyme og det var første gangen for meg. Jeg ser frem til å skremme folk på Grøssen. Beste skrekkfilm jeg vet er Halloween fra 2007, den er brutal og skikkelig skummelt.

3600.no

Se alle innlegg