…er bare noe av det du har å glede deg til denne uka!

Programmet til Krona Kino denne uken er stort, og på lørdag er det faktisk halv pris på alle filmene. Les mer her: Den store kinodagen.  

Sjekk hele kinoprogrammet her. 

Her er ukens premierer:

Bohemian Rhapsody

Førpremiere 31. oktober. Biografi / Drama / Musikkfilm 2 t. 14 min. 9 år

Det eneste som er mer ekstraordinært enn deres musikk er deres historie.

Bohemian Rhapsody er en hyllest til Queen, deres musikk og deres ekstraordinære vokalist Freddie Mercury, som trosset stereotyper og ble en av verdens mest elskede entertainere. Filmen følger bandets fremgang gjennom deres ikoniske låter og revolusjonerende lyd – og deres nedtur i takt med at Mercurys livsstil spinner ut av kontroll og som velger å satse på en solokarriere.

Freddie Mercury som har lidd sterkt uten samarbeidet med Queen klarer å samle bandet til en triumferende gjenforening ved Live Aid hvor Mercury, som står ovenfor en livstruende sykdom, leder Queen gjennom en av de mest fantastiske opptredener i rockemusikkens historie.

Kjøp billetter til Bohemian Rhapsody her. 

Se traileren her:

Nøtteknekkeren og de fire kongerikene

Førpremiere 31. oktober. Eventyr / Familiefilm / Fantasy 1 t. 39 min. 9 år

Let the mystery unfold.

Alt Clara ønsker seg er en veldig spesiell nøkkel som kan åpne en eske med en uvurderlig gave. En gylden tråd leder henne til den ettertraktede nøkkelen, som så forsvinner inn i en underlig og mystisk parallell verden.

Der møter Clara soldaten Phillip, flere mus og kongelige som regjerer over tre ulike verdener; Land of Snowflakes, Land of Flowers og Land of Sweets. For å få tak i nøkkelen må Clara og Philip reise til den skremmende fjerde verden som styres av tyrannen Mother Ginger.

I rollene: Mackenzie Foy, Morgan Freeman, Helen Mirren og Kiera Knightley. Regissert av Lasse Hallström.

Kjøp billetter til Nøtteknekkeren og de fire kongerikene. 

Se traileren her:

Gåsehud 2: Monsterkvelden

Premiere 2. november. Barnefilm / Eventyr / Familiefilm / Komedie 1 t. 29 min. 9 år

Monsterkvelden over alle monsterkvelder!

Når Sonny og Sam snubler over en av Gåsehud-bøkene til R. L. Stine, slipper de løs mørke krefter i form av den snakkende dukken, Slappy. Han planlegger å sette fri alle bøkenes monstre på Halloween-kvelden og ta over verden. Det er opp til de to kompisene å finne en måte å stoppe Slappy på før han klarer å lage evig Halloween.

Kjøp billetter til Gåsehud 2: Monsterkvelden her. 

Se traileren her:

Girl

Premiere 2. november. Drama 1 t. 45 min. 12 år

Utforsker kjønn og identitet på berørende vis.

15-årige Lara skal bli ballerina, og trener knallhardt sammen med sine medstudenter. Samtidig gjennomgår hun en hormonbehandling, som skal lede opp mot en kjønnsbekreftende operasjon. Fortellingen, som er basert på en sann historie, skildrer en vakker far/datter-relasjon. I Girl er omgivelsene rundt stort sett støttende, men Lara møter likevel mange utfordringer i en indre kamp for å bli den hun ønsker å være.

Girl er Cannes 2018s mest prisvinnende film med hele fire priser for beste debutfilm (Camera d’or), beste skuespiller i Un Certain Regard tildelt Victor Polster for rollen som Lara, Den internasjonale kritikerprisen Fipresci og Queer Palm for beste film med LHBTIQA tematikk.

Kjøp billetter til Girl her. 

Se traileren her:

Gordon & Paddy – nøttemysteriet i skogen

Animasjon / Barnefilm / Familiefilm 1 t. 5 min. Tillatt for alle

Bli med politimester Gordon på et herlig eventyr for de minste!

En nøttetyv herjer i skogen og rykter om at det kan være den store, skumle reven får de andre dyrene til å skjelve i buksene. Politimester Gordon vet ikke hva han skal gjøre. Han trenger en kjapp og effektiv assistent. Ved en tilfeldighet kommer han over den ensomme, lille musa Paddy som viser seg å være perfekt til jobben! Sammen legger de ut på et vakkert og spennende eventyr for å løse mysteriet og gjenvinne skogens ro.

Filmen er basert på bøkene om Detektiv Gordon av Ulf Nilsson, som også står bak den populære serien om Lillesøster kanin. De norske stemmene er av blant andre Per Frisch, Siri Nilsen og Jan Gunnar Røise.

Kjøp billetter til Gordon & Paddy – nøttemysteriet i skogen her. 

Se traileren her:

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg