Her er ukens kino-nyheter på Krona Kino.

Se hele kinoprogrammet her.

Norske byggeklosser

Premiere 21. februar. Komedie 1 t. 39 min. 12 år

En komedie om hva som skjer når drømmen om egen bolig blir et overveldende kaos.

Merete og Jens (Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen), et par i tredveårene, har endelig hellet med seg når de helt uventet arver et hus. Etter altfor mange år i sokkelleiligheten i boligen til Jens’ temmelig eksentriske mor (Anne Marit Jacobsen), er de overmodne for noe helt eget.

Nå har de sjansen til å få det de drømmer om: Et hus med hage før de får barn. De må nok pusse opp litt, men hvor vanskelig kan dét være, liksom?
Men, som mange par har oppdaget før dem: Det er mange potensielle feller når man skal skape sitt eget hjem – særlig når paret selv ikke har nevneverdige praktiske evner selv, og må stole blindt på «ekspertisen».

Problemene hoper seg kjapt opp i møtet med systemet og folkene som representerer det (og som alle spilles av Atle Antonsen): Den korrupte saksbehandleren hos Plan- og bygg, de østeuropeiske arbeiderne som er mer opptatt av dofasiliteter enn snekkerarbeid, den alternative øko-arkitekten og petimeteret på gjenbruksstasjonen, for å nevne noen.

Når paret også må håndtere den stadig mer maniske svigermora, som lider av en uforklarlig lyst til å brenne ting, blir det fort mer enn de klarer å håndtere.

For jakten på «det perfekte liv» kan fort true lysten til å ha noe liv sammen i det hele tatt.

Oppussingskomedien «Norske Byggeklosser» er en ny norsk komedie inspirert av den norske klassikeren fra 1972, om alle situasjonene som oppstår når evner og omstendigheter ikke nødvendigvis matcher ambisjonene.

Kjøp billetter til Norske Byggeklosser her. 

Se traileren her:

 

The Shape of Water

Premiere 23. februar. 2 t. 3 min. 15 år
Foto: Filmweb

Nominert til hele 13 Oscars!

The Shape of Water er en romantisk fantasy-drama regissert av Guillermo del Toro, med Sally Hawkins i hovedrollen.
Bakteppet for filmen er den kalde krigen, og vi befinner oss i ca. 1962. Den ensomme Elisa (Hawkins) jobber som renholder i et laboratorium drevet av myndighetene, og lever et liv i isolasjon. Hennes liv forandrer seg for alltid når hun og hennes kollega Zelda (Octavia Spencer) kommer over et topp-hemmelig eksperiment på arbeidsplassen.

Del Toro beveger seg denne gang bort fra horrorsjangeren, men leverer et særegent romantisk fantasy-drama kritikerne mener er Del Tors beste film siden Pans Labyrinth. Filmen hadde verdenspremiere i på Filmfestivalen i Venezia – til stående ovasjoner fra et samlet kritikerkorps – der den vant gull-løven for beste film.

I tillegg til nevnte skuespillere finner vi: Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg og Doug Jones i andre roller.

Kjøp billetter til The Shape of Water her. 

Se traileren her:

Lucky

Premiere 23. februar. Drama / Komedie 1 t. 28 min. Tillatt for alle
Foto: Filmweb

Harry Dean Stanton i sin aller siste rolle – som også er en av hans aller beste.

«En halvannen time lang nytelse» – iTromsø, terningkast 5

I LUCKY følger vi en 90 år gammel, kjederøykende ateist, og alle de merkelige karakterene som bor hans lille, avsidesliggende ørkenby. Etter å ha overlevd alle sine jevnaldrede venner, befinner den særdeles selvstendige Lucky seg ved en av livets korsveier, og begir seg ut på en spirituell reise for å finne seg selv og oppnå det uoppnåelige: åpenbaring.

Kjøp billetter til Lucky her. 

Se traileren her:

 

Every Day

Premiere 23. februar. Drama / Romantikk 1 t. 37 min. Tillatt for alle
Foto: Filmweb

En sjenert tenåring faller for en person som forvandles til en ny person hver dag…

Kjøp billetter til Every Day her. 

Se traileren her:

 

Molly’s game

Premiere 23. februar. Drama / Thriller 2 t. 21 min. 12 år
Foto: Filmweb

DEAL WITH HER – Jessica Chastain i den sanne historien om pokerprinsessen Molly Bloom.

Dette er den sanne historien om Molly Bloom (Jessica Chastain) som blir målet for en FBI-etterforskning etter at hun over lang tid har holdt et hemmelig og svært eksklusivt pokerlag for Hollywood-kjendiser, idrettsutøvere, businessmenn og etter hvert også den russiske mafiaen.

Terningkast 5 – FilmMagasinet
«[Aaron Sorkin] er en mester på å skrive bitende, vittige manus»

I andre sentrale roller finner vi Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera og Chris O’Dowd.

Molly’s Game er en kjapp og smart amerikansk thriller skrevet og regissert av Aaron Sorkin (West Wing, Newsroom, Moneyball, Et spørsmål og ære og The Social Network). Sorkin har for Molly’s Game mottatt en velfortjent Oscarnominasjon i kategorien «Beste tilpassede manus».

Historien er basert på Molly Blooms bok med den «korte» fengende tittelen: ‘Molly’s Game: From Hollywood’s Elite to Wall Street’s Billionaire Boys Club, My High-Stakes Adventure in the World of Underground Poker’

Kjøp billetter til Molly’s Game her. 

Se traileren her:

 

Winchester – House of Ghosts

Premiere 23. februar. Skrekkfilm 1 t. 39 min. 15 år
Foto: Filmweb

I et avsidesliggende område utenfor San Francisco ligger det mest hjemsøkte huset i verden.

Det overdådige huset ble bygget av Sarah Winchester, arving av Winchester-formuen. En utenforstående vil se det som et monstrøst monument over en sinnsforstyrret dames galskap. Men Sarah bygget det ikke til seg selv. Hun har bygget et asyl for hundrevis av hevngjerrige gjenferd, og den mest skrekkinngytende av dem har noe uoppgjort med familien Winchester…
Sara Winchester spilles av Helen Mirren.

Filmen er basert på virkelige hendelser!

Kjøp billetter til Winchester – House of Ghosts her.

Se traileren her:

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg