Norges koseligste ølfestival går «spikrakt uppåt»

… men årets overraskelse forblir en hemmelighet.

Er det én ting som er sikkert, så er det at Mikael «Micke» Rydell, elsker øl.

Den kjente ølbryggeren har smakt mer enn 30.000 øltyper,  har over 20 år i bransjen bak seg og siden 2011 har han skapt et utopia for ølfrelste fra hele verden ved Christian’s Kjeller i Opsahlgården på Vestsiden i Kongsberg.

Her har han startet et eget mikrobryggeri og en egen linje med Kongsberg-øl.

Selv om den snakkesalige svensken lever og ånder for sin lidenskap året rundt, er det spesielt to dager i året som skiller seg ut.

Ølfestivalen vi holder i juni til ende er uten tvil årets høydepunkt for meg. Her får jeg treffe noen av Norges største og beste ølbryggere og virkelig vist hvorfor jeg elsker å holde på med dette, forteller han engasjert til 3600.no.

Det er sjette året på rad at Micke og de andre ved Opsahlgården arrangerer festivalen og i løpet av disse årene har de jobbet på seg et særdeles godt rykte.

Vi har fått høre at vi er Norges koseligste ølfestival. De andre bryggerne og gjestene syntes det er gøy å komme hit og setter virkelig pris på det vi gjør, smiler han stolt.

Vi får så mye skryt av våre produkter at det er morsomt og det gjør jo at vi må jobbe enda hardere for å holde oppe kvaliteten, forteller han.

Det er tydelig at de har gjort noe riktig.  

Bryggeriene konkurrerer om å få være med og det er helt unikt i norsk setting. Det er noe med atmosfæren, menneskene og stemningen som innbyr tror jeg. Utviklingen har jo gått spikrakt uppåt, sier Micke og peker rett i været med hånden for å vise hva han mener.

Programmet i år blant annet kan friste med Masterclasses med foredrag av representanter fra de enkelte bryggeriene som deltar og smaksprøver, et nytt festivalområde på fortauet utenfor restauranten og at Kongsberg Pale Ale blir tilgjengelig på flaske i butikk via ett brygg hos Haandbryggeriet.

Med andre ord, snus Opsahlgården på hodet den 9. og 10. juni, 2017 – noe Micke selv kan bekrefte.

– Vi holder jo en to dagers folkefest til ende og det er en helt fantastisk følelse. Mellom 1400-1500 mennesker kommer innom i løpet av to dager, men likevel føles det ikke trangt. Her er det god stemning. 

6 årsjubileet feirer de med å lansere helt nye øl fra eget bryggeri. 

Du har «Humlepung» og «RoteAnna» som er to helt spesielle, lokalt inspirert, øl og så vil vi komme med en unik bringebærpils for de som sier de kun liker pils. Det er en sommerøl lik guds nåde. Den bare må du komme for å smake! avslører øloraklet.

…og overraskelsen dere nevner i pressemeldingen? Hva er den/det?

Nei. Den får bli mellom oss!

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg