Nominert til en av landets gjeveste barnebokpriser!

Debuterte med sin første roman i mars. Foto: Anniken Tangerud

Listen over de nominerte til ARKs barnebokpris 2019 er klar og blant de fem nominerte finner vi debutromanen til kongsbergkvinnen Elin Hansson.

Denne uken ble det kjent at debutromanen til Elin Hansson fra Kongsberg, Blyanthjerte, er blant de nominerte til en av landets gjeveste barnebokpriser!

Bli mer kjent med Elin og romanen hennes her!

ARKs barnebokpris er en litterær pris som deles ut til årets beste barnebok. Prisen har blitt delt ut i 17 år og er svært populær blant barnebokforfattere nettopp fordi det er barna selv som leser og stemmer frem en vinner.

Helt paff!

Bare det å bli nominert er stort, og skal vi tro forfatteren selv, kom nominasjonen som en overraskelse.

– Jeg fikk plutselig en telefon fra redaktøren min på mandag. Jeg hadde sendt henne en tekst som jeg jobbet med da jeg hadde ferie i juni, så jeg trodde det var derfor hun ringte. Men da hun fortalte med at Blyanthjerte var nominert til Arks Barnebokpris ble jeg helt paff. Jeg skjønte ingenting! innrømmer Elin.

– Etterpå måtte jeg google (jeg har jo hørt om prisen, men visste ikke helt hva den innebar) og da måtte jeg rett og slett sette meg ned. Deretter måtte jeg hjem for å ta meg et lite glass med champagne! røper hun.

Det var i midten av mars at Elin debuterte med romanen Blyanthjerte. Nå, et snaut halvår senere, har den altså tydeligvis allerede blitt en innertier.

– Jeg synes det er SÅ kult at 10.000 femte-, sjette- og syvendeklassinger over hele Norge skal lese boka mi.

– Nå gleder jeg meg veldig! Og håper at det er noen av femte-, sjette-, og syvendeklassene her i Kongsberg som også har tenkt til å være med i konkurransen! smiler hun.

Mer om Arks barnebokpris 2019

Fem nominerte bøker blir i perioden fra slutten av august til november lest av 10.000 barn fra 5., 6. og 7. klasse fra hele landet. Til slutt avgir barna sin stemme, og en vinner kåres.

Prisen deles så ut i begynnelsen av desember på Gyldendalhuset i Oslo, hvor vinneren mottar 25.000 kroner, et litografi – og selvsagt masse heder og ære.

Årets nominerte er:

Fake av Mina Lystad (Aschehoug)
Harpa av A. Audhild Solberg (Aschehoug)
Lik meg: Oda og Arins dagbok av Anne Wisløff (Cappelen Damm)
Olivias liv: Annenhver uke av Heidi Linde (Gyldendal)
Blyanthjerte av Elin Hansson (Aschehoug)

 

Bildet øverst i saken er tatt i mars.

3600.no

Se alle innlegg