Nok en gang nye rekorder

Sommerles 2019 i Kongsberg når nye høyder.

Tekst: Hege Lislien

Dette er fjerde året Kongsberg Bibliotek er med på den nå landsomfattende lesekampanjen Sommerles.

Les også: Snakk om fullt hus!   og  Sommerles ble en ubetinget suksess.

Hvert år har vi tenkt at nå – nå har vi fått et resultat som ikke kan slås. Og hvert år har vi med glede måttet innse at joda, det blir nye rekorder igjen!

Så også i år. Det er både enda flere som er med, og hver enkelt leser enda flere bøker og sider i år, sammenlignet med de foregående årene.

Sommerlesfesten

Men HVOR store tallene er nå, det får du ikke vite før på den store Sommerlesfesten vår lørdag 7. september. Dit kommer forfatteren Mari Moen Holsve, som har skrevet Sommerlesfortellingen om Astrid og Asbjørn og «Det blodrøde Nordlyset».

Vi skal ha boller og saft, trekke ekstra-premier, ha en liten quiz, og dele ut Sommerles-diplomer. Og altså – avsløre de fantastiske tallene for årets Sommerles! Og husk at det er alle leserne våre som skal ha æren for de utrolig tallene!!

Det er fortsatt mulig å melde seg på Sommerlesfesten, fristen er 1. september. Du finner informasjonen inne i Sommerles.

Alt annet enn rolig sommer

Sommerferien har tradisjonelt sett vært en ganske stille periode på biblioteket. Mange er bortreist, og det har ikke vært altfor travelt for de som har vært på jobb i biblioteket. Slik er det ikke nå!

Ivrige Sommelesere kommer innom for å hente premier, og foreldre, besteforeldre og søsken er med. Så plutselig er det ganske travelt på biblioteket i ferien allikevel, og det synes de som jobber der bare er helt topp!

Ivrige barn og unge som leser og leser – det er noe av det beste vi kan tenke oss.

Må etterbestille premier for nye nivå

Mange flotte premier har det vanket på ivrige lesere. Foto: Anniken Tangerud

I år var det så mange som leste så mye så fort, at vi måtte finne på noe ekstra. I Sommerles er det lagt opp til premier på level 10, 20 og 30. Men når så mange av våre lesere hadde nådd level 30 allerede ganske tidlig på sommeren, så syntes vi at vi måtte ha premier videre oppover også. Så da ble det bestilt capser og t-skjorter med Sommerles-logo på, og det har blitt tatt veldig godt imot.

Vi synes vi bestilte mange av hver, men nå ser det faktisk ut som vi må etterbestille så vi får enda flere. Det betyr at vi nå har veldig mange lesere som har nådd både level 40 og level 50 også.

Capser og t-skjorter koster en del, men alle er enige om at dette gjør vi for de flotte Sommerles-leserne våre! Så imponerte er vi faktisk over innsatsen deres i sommer.

Lesegleden!

Og så håper vi selvfølgelig at all lesingen i sommer har ført til at enda flere barn og unge har oppdaget den store gleden man kan ha med lesing.

Det å forsvinne inn i ei bok, en historie – det finnes ikke noe bedre.

Det betyr ikke at du skal slutte med fotball, dans, gaming, ishockey, korps eller alt det andre du driver med på fritida. Det er viktig å bruke kroppen sin, og ha det gøy sammen med venner. Men litt tid til lesing er det alltid mulig å finne, og du får så mye igjen for å velge akkurat det. Husk: «Dine beste venner snur ryggen til deg – de står i bokhylla.»

De ansatte på biblioteket hjelper deg gjerne med å finne de rette bøkene for deg, så ikke vær redd for å spørre. Det er utrolig mange forskjellige bøker å velge i, og vi er helt sikre på at det finnes flere som passer for akkurat deg også! Enten du er barn, ungdom eller voksen.

Vi har trua på dere

Om ikke så veldig mange uker begynner vi planleggingen av neste års Sommerles. Det er et stort apparat, og det er heldigvis andre som står for alt det tekniske og organiseringen på nasjonalt nivå.

Vi kan konsentrere oss om Kongsberg, og da må vi vel nesten satse på enda nye rekorder i 2020? Tror dere det er mulig? Det er helt opp til dere – leserne – og vi har trua på dere!

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg