Når livet er musikk

Rock on! Det er viktig å gjøre litt "opprør" i blant. Også i musikkens tegn. Foto: Anniken Tangerud

Elevene ved Musikklinja til Kongsberg Videregående Skole ble oppfordret. Onsdag 18. april blir det opprør. På en bra måte, altså. 

Konsert Pluss 2018 OPPRØR heter årets konsert elevene ved Musikklinja til Kongsberg Videregående Skole skal holde i Kongsberg Musikkteater den 18. april.

– Det er definitivt årets høydepunkt, forteller Sigurd Brevik og Reidun Ottersen i kor.

Vi møter de i sola utenfor Krona – stedet hvor de om litt over en knapp dag skal holde konserten vi snakker om. Siden februar i år har de sammen med rundt 80 elever og lærere jobbet intenst for å stable den store konserten på beina og de to musikkfrelste studentene legger ikke skjul på at de gleder seg.

– Slike store konserter som dette er kjempegull verdt for oss som ønsker å drive med musikk. Det er et flott sted å vise seg frem og konserter som dette kan gi deg mange muligheter til å bygge erfaring og nettverk, forklarer Reidun, som går tredjeåret på musikklinja og driver både med sang, basstrombone og euphonium.

– Det er kanskje en klisjé å si: men livet mitt er musikk. Jeg kan ikke huske noe annet. Om pappa [Øyvind Ottersen, trombonespiller i Kongsberg Storband, red.anm.] ikke øvde da jeg var liten og skulle legge meg, fikk jeg ikke sove, ler hun.

Reidun er forøvrig en av årets drømmestipendkandidater. Les mer om hennes lidenskap og søknad her. 

Saken fortsetter under bildet 
Digger musikk. Nå håper Reidun og Sigurd at så mange som mulig støtter musikkmiljøet i Kongsberg og kommer på konserten onsdag. Foto: Anniken Tangerud

Variert konsert i vente

Sigurd, som også er en av årets drømmestipendkandidater, er enig.

– Det er stort og sammenlignet med andre konserter elevene fra musikklinjen har i løpet av året, har vi en mye større frihet her. Dette er en konsert som er laget av elevene selv, forteller han ivrig.

Årets konsert er den tredje av sitt slag i byen og på samme måte som de foregående årene, er konserten bygget rundt et hovedtema.

I år er temaet opprør.

– Det er et spennende og ganske åpent tema, siden man kan finne det i alt mulig. Det kan være i komposisjon, genre, tekst, noe utradisjonelt eller nyskapende. Vi har fått helt frie tøyler så lenge det er et klart opprør. Så det blir en svært variert konsert man får oppleve, forteller Reidun engasjert.

– Det kom 300 publikummere i fjor, men vi satser på enda flere i år, smiler Sigurd.

Populær musikklinje

Musikklinja på Kongsberg Videregående Skole ble opprettet i 2009 og har opplevd en positiv vekst i antall søkere de siste årene.

Det å studere musikk blant ungdommen her i Kongsberg blir med andre ord bare mer og mer populært og har på mange måter bidratt til det flotte kulturlivet i Kongsberg i en årrekke allerede.

– Det er fordi mulighetene er der og musikklinja på Kongsberg er så veldig bra, sånn på ekte liksom! Det er ikke bare noe vi sier fordi vi går der selv. Lærerne og miljøet her er helt utrolig og løfter oss frem, skryter Reidun varmt.

Siden skolen samarbeider tett med byens musikkmiljøer og forskjellige kulturelle arenaer, gir det studentene en unik erfaring og mange muligheter.

– I tillegg får du individuell undervisning og lærerne følger deg tett. De er flinke fagfolk – og mennesker som virkelig brenner for det de gjør. De drar deg dit du vil, forklarer Reidun.

– Det er en annerledes linje som skiller seg ut fra de andre fagene. Her blir ting individuelt tilrettelagt den enkelte elev, legger Sigurd til.

Nå er det like før de skal både inspirere og glede fra scenen selv, men nervene er foreløpig under kontroll.

– Det at vi får tre dager på oss til de siste forberedelsene, gir meg et musikalsk (og etterlengtet) pusterom før det virkelig braker løs, ler Reidun som jo er avgangselev og har viktige eksamener i mai.

– Innspurten er virkelig nå! Så det blir mye øving og pugging det siste døgnet, men klart: vi gleder oss!

Opplev hvordan elever fra Musikklinja i Kongsberg uttrykker sitt eget opprør i Kongsberg Musikkteater 18. april kl. 18:00.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg