Kongsgårdmoen Skole stod sammen og danset for vennskap med NRK Super.

«Åå! Velg velg å vær en venn».

Slik lyder refrenget til årets BlimE-låt, «Venn», for NRK Super.

Se en stor bildespesial fra dagen her. (alle foto: Hyunjung Kim)

BlimE er NRK Supers årlige vennekampanje hvor de retter oppmerksomhet mot vennskap og inkludering i skolen. Hvert år har populære artister laget en egen låt til dette viktige prosjektet og i 2017 er det TRXD som står bak produksjonen, med en tekst skrevet av Ida Wærdahl – sunget av Ramón Andresen, kjent fra the Stream.

Like viktig som låta, er årets BlimE-dans.

BlimE-dansen er en dans som alle skoler, barn og unge over hele landet kan være med å danse og hvert år besøker NRK noen få utvalgte skoler som de gjør opptak hos før live-sendingen den 22. september.

Tirsdag 12. september, 2017, var det Kongsgårdmoen Skole sin tur. 

Flere hundre glade og spente elever trosset høstværets krumspring denne tirsdagen og danset alt de hadde mens programleder Benedicte Bendiksen fra NRK SuperNytt og koreograf Sandra Gerecke gjorde det de kunne for å få opp stemningen mens NRK og regissør Torgrim Grimstad og hans team filmet det hele.

Superglade Benedikte er klar for å danse. Foto: Anniken Tangerud

Benedicte, Sandra og Torgrim ble regelrett tatt i mot som superstjerner da bilen fra NRK kjørte inn i skolegården. Elever løp det de kunne etter bilen og svermet rundt programlederen og koreografen da de gikk ut av bilen.

Det er så hyggelig og ikke minst hjertelig å bli tatt så godt i mot på denne måten. Det er den beste mottakelsen vi kan få, forteller Benedikte imponert til 3600.no og smiler.

Den populære programlederen, som siden 2009 har hatt ansvaret for NRK Supernytt, har blitt vant til å bli spurt om autografen og ikke minst selfier, men skulle hun skrevet autograf til alle som spør, hadde hun blitt stående.

Det tar jo litt av, så jeg må begrense meg til highfives om dagen, smiler hun varmt.

Kongsgårdmoen Skole er faktisk den første skolen hun besøker i BlimE-uka i år og hun innrømmer det har blitt så som så med å øve på koreografien.

Jeg sliter litt med dansetrinnene, men dette skal gå smooth, ler tobarnsmoren.

Anerkjent koreograf.

Har jobbet som danser siden 2002. Foto: Anniken Tangerud

NRK Super legger alltid vekt på at BlimE-låten er både dansbar, catchy og lett å bevege seg til og bak årets koreografi står en anerkjent danser.

Sandra Gerecke er utdannet ved Bårdar Akademiet og i New York der hun også jobbet som assistent ved Broadway Dance Center i 3 år.

Selv om Sandra har jobbet med utallige koreografier for NRK opp gjennom årene, er dette hennes første BlimE-dans.

Det er kjempekult å få lov til å være med på noe slikt. Samtidig er det utfordrende fordi du må lage den lett nok til de yngste og vanskelig nok for de eldste, smiler Sandra engasjert.

Sandra har både bygget inn elementer av HipHop for første gang i BlimE-dansen – samtidig som man i ulike deler av dansen holder hender for å bygge vennskap.

Benedicte tar et bilde av 5., 6. og 7. trinn. Foto: Anniken Tangerud, mobil

Fantastisk engasjement.

Nesten to timer senere er det hele ferdig og både Benedikte, Sandra og produsent Torgrim er storfornøyde.

Det har vært veldig, veldig gøy og de har vært utrolig flinke til å danse! skryter Benedikte mens hun forsøker å ta utallige selfies med ivrige elever.

Nå er jeg så gira, det har vært en helt fantastisk dag. Det tar nok en time eller to før jeg lander. 

Sandra istemmer:

De har vært kjempeflinke. Ikke minst er de helt supre til å holde ut. De har vært flinke til å ha blitt kastet ut i det, gjøre ting to og to, så dette her har vært utrolig gøy, forteller Sandra.

Hvordan det hele gikk kan du se på NRK Super 22. september, klokken 12. Da vil forøvrig flere hundretusen barn og unge over hele landet danse BlimE-dansen samtidig.

Se hele skolens aller første opptak til BlimE-dansen her.

OBS. Dette er tatt med en mobil!

Se de eldste på skolen danse BlimE-dansen her.

OBS. Dette er tatt med en mobil!

 

Har du lyst til å prøve BlimE-dansen selv, kan du se den her. 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg