Nå har Mammutsalget startet!

Det er verdt å ta turen innom bokbutikken Isaksen Libris i Storgata i disse dager.

Mammutsalget er jo et av årets høydepunkter og det er veldig viktig for oss, forteller eier og daglig leder av den kjente og kjære butikken i Storgata, Lene Isaksen, til 3600.no.

Ikke bare får vi mye folk i butikken vår, men vi får også ryddet i hyllene våre. 

Trio
Du kan gjøre en skikkelig bok-kupp hos Reidun A. Gjelsvik, Liv Marit Snersrud og Hilde Liane nå. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

 

 

Det at de får tatt en ryddesjau, fører også til noe veldig positivt for oss som kunde. 

– Det vil si at du faktisk får flere bøker på tilbud i butikken vår enn du får i katalogen! avslører Lene ivrig.

Med andre ord er det verdt å ta turen for et røverkjøp. For her kan det jo skjule seg mang en perle på tilbud som ikke har vært annonsert noe sted.

Det blir jo som en slags skattejakt for bokelskere.

Og med helt opp til 80% rabatt på mer enn 832 forskjellige titler, blir nok enhver kunde fristet om de så er 8 eller 80 år gamle.

Elsker å drive butikk. Lene Isaksen har brukt deler av ferien til å forberede salget og nå er det i gang. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

 

Går noen bøker fortere unna enn andre under salget?

–  Ja! Men det er helt forskjellig fra år til år, og vi vet aldri på forhånd hva som vil slå an, smiler Lene begeistret.

– Vi bestiller bøkene i november, men det er umulig å forutse hvordan titlene vil selge. Og det er det som er litt gøy og spennende også. Hva kommer til å gå bra? Hva blir den store slageren? 

– For det er mange bra titler på salg i år! røper Isaksen.

 

 

 

 

Her på Kongsberg er det spesielt krim, hobby-, krigs-, språk- og barnebøker som går bra, men Lene har noen ess under ermet som hun gjerne vil trekke frem.

De to første bøkene av Ferrante, krimbøkene til Horst for små og store, «Sjarmen med tarmen» av Enders, «Perler for svin» av Hegge, «Vinter-vrimlebok» av Berner, «Alle elsker Sigge» av Hallberg og «En liste for livet» av Spielman (anbefalt av Lene selv) er blant bøkene som hun tror mange vil kuppe til seg under salget.

– Det at det er umulig å forutse hva som vil gå bra, syntes jo vi er spennende og morsomt. Spesielt det at prisen er så lav, er med på å gjøre at kundene tør å prøve mer og kanskje litt annerledes, forklarer Lene.

Klikk deg til gode kupp.

katalogen
Om du ikke har fått årets katalog i posten, kan du bare komme innom Isaksen Libris i Storgata. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Enhver som har vokst opp i byen, kjenner godt til bokbutikken til Isaksen. Den familieeide bedriften, som ble etablert i 1948, har vært vitne til mang en endring opp gjennom historien.

– Folk stod jo i lange køer utenfor butikken på Tråkka under Mammutsalget før. Men nå har tidene forandret seg og vi ser mer og mer at folk forhåndsbestiller det de vil ha, forteller Isaksen.

Så det går an å reservere en bok som kommer på 80% rabatt under salget også?

– Ja. Det er helt genialt – og så lettvint. Nå kan du bare klikke deg frem og sikre deg at du faktisk får den boken du vil ha, sier hun ivrig.

 

– Vi plukker eller bestiller basert på forhåndsbestillingene vi får og gjør det klart her i butikken. Så kan du bare komme innom og hente bøkene dine når det passer deg.

Isaken Libris har alltid hatt et godt forhold til byen og kundene sine og sentralt for de ansatte er ønsket om å hjelpe.

– Vi er glad i historien vår og tilknytningen til byen og er stolte av å gi en god kundeservice. Så vi strekker oss så langt vi kan for kunden. Noen ganger kanskje for langt, forteller Isaksen.

Lene, som ble «flasket opp» på bøker siden både farmoren, farfaren og pappaen også har drevet butikken, brukte til og med litt av ferien hennes for å sørge for at årets forhåndsbestillinger ble tatt hånd om.

– Men det syntes jeg bare er morsomt!

Er det noe spesielt du vil ha, anbefaler Lene alltid at du forhåndsbestiller. På den måten unngår du å gå glipp av kuppet på drømmeboka. 

Vil du forhåndsbestille, klikker du bare her.

– Men det er mange som kommer på morgenen når salget starter uansett altså, forklarer hun.

– De første dagene av Mammutsalget er det jevn trafikk hele dagen. Det er mange som liker å gå å kikke. For det er jo noe med det å se og ta på bøkene.

– Da får de jo også med seg at vi har et utvalg som er større enn katalogen. Samtidig som vi kan komme med anbefalinger, forteller hun.

 Også må de ikke glemme at de kan etterbestille om det vi går tomme her! Vi fikser det meste, avslutter hun stolt.

Det store Mammutsalget hos Isaksen Libris starter den 6. mars klokken 08.00 og holder åpent til klokka 19.00, men du kan allerede på denne linken bestille de bøkene du ønsker deg.

Fristende bord. Her er det salg så langt øyet rekker og på hyllene bak, finner du masse utvalgte bøker på tilbud som ikke finnes i katalogen også. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
lageret
Bak på lageret, ligger det fortsatt flere tusen bøker som venter på en eier. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg