Nå kan du spille fotballgolf på golfbanen

Tar du utfordringen? Foto: Anniken Tangerud

Hva med å lære noe nytt og ha det gøy i frisk luft samtidig i disse VM-dager?

– Vi hadde planer om en storstilt lansering i april, men snøen satte et midlertidig hinder for de planene, forteller Ole Petter Bjørdal, daglig leder ved Kongsberg Golfbane og ler.

Jeg har tatt turen ut til banen ved Skollenborg for å snakke med Ole Petter om fotballgolf – presisjonsspillet hvor det handler om å sparke en ball i et hull på færrest mulig spark.

Nesten som golf med andre ord – bare med litt større baller og hull – uten kravet om tekniske ferdigheter rundt det å svinge en golfkølle.

– Medlemstallene har jo gått nedover og dette er et enormt stort anlegg. Når vi i fjor diskuterte hvordan vi kan tiltrekke oss flere medlemmer og ta i bruk dette flotte anlegget, var det faktisk greenkeeperen som fremmet forslaget om fotballgolf, forklarer han.

– Så for å fortelle oss hva dette virkelig var for noe, inviterte vi to de som startet det hele i Norge; de to gamle Vålerenga-legendene, Erik Foss og Lasse Eriksen. De kom hit en tur i fjor høst, kikket på banen og sa at dette anlegget var helt perfekt for fotballgolf siden landskapet var så åpent.

Foto: Anne Rygaard
Anne Rygaard, Per Olve Tobiassen med barn testet fotballgolf-ferdighetene nylig. Det gav mersmak. Foto: Anne Rygaard

Vekker liv i banen igjen

Målet er enkelt: treffe dette hullet med fotballen. Men kanskje enklere sagt enn gjort? Foto: Anniken Tangerud

Det nye tilbudet gir golfbanen muligheten til å få en bedre økonomisk base til å drive anlegget videre.

– Nå kan vi få flere folk ut hit. Det vi ønsker er jo masse liv rundt her. Flere folk som bruker anlegget og ser hvor flott det er.

Ikke koster det så mye å ta en runde heller. 50,- for barn, 100,- for junior eller student og 150,- for voksne.

– Man er maks 5 stykker per lag, må ha med hver sin ball og så spiller man 18 hull. Det tar cirka to timer.

Har du lyst til å feire barnebursdagen her, er det også en mulighet.

– Senest denne uken hadde vi 15-20 stykker i et felles bursdagsselskap til to 14-åringer. De hadde det kjempegøy.

Det er nok ikke så vanskelig som man tror, men det er noe helt annerledes enn vanlig fotball. Faktisk kan fotballgolf gjøre deg til en bedre fotballspiller – om vi skal tro ekspertene.

– Det er mye taktikk og teknikk inne i bildet. Det er strategi hele veien. Erik og Lasse fremhevet veldig hvordan fotballgolf kunne gjøre deg til en bedre fotballspiller, nettopp fordi det har mye med teknikk å gjøre. Så en fotballspiller, ved å spille fotballgolf, kan fort bli bedre gjennom å spille dette, smiler Ole Petter.

Nå er planen å fri til fotballklubbene og fotballinteresserte i byen… eller bare de som ønsker å prøve noe nytt.

Stolt daglig leder. Foto: Anniken Tangerud

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg