Den prisbelønte naturfotografen Asgeir Helgestad fra Svene dukker opp på Krona Kino.

Dronning uten Land er en sann historie om møtet mellom Frost, en vakker isbjørnmor, og Asgeir Helgestad, naturfotograf fra Svene, gjennom en femårig reise på Svalbard.

Asgeirs film høster priser på festivaler over hele verden, og den 26. november kommer han til Krona Kino for å fortelle om arbeidet med filmen og om de enorme utfordringer vår verden står overfor når det gjelder nedsmeltingen av polene.

Saken fortsetter under traileren

Filmens bakteppe er klimaendringene og hvordan stigende temperaturer er ansvarlige for dramatiske endringer i Frosts økosystem når isen smelter i rekordfart.

Fra mørketid til midnattssol forvandler Svalbard seg fra et kaldt og ugjestmildt sted til et livlig landskap for isalger, fisk, fugler og andre dyr. Men sammen med de sesongmessige forandringene pusher den forsvinnende sjøisen livet til nye grenser.

Fjordene som en gang var fulle av is og sel blir forlatt og presser Frost lenger unna.

Asgeir er fast bestemt på å finne henne og dokumentere alt som går tapt, men hans oppgave er ikke enkel. Denne planeten er hjem for oss alle, kan vi ta oss friheten til å ignorere det?

TV-versjonen har solgt verden rundt fra USA til Kina. Den har også vunnet en rekke internasjonale priser.

Arrangementet er en del av serien «Kunnskap til kvelds» og er støttet av Norsk filminstitutt.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg