Nå har Kongsberg fått sin egen konfekt

Dette er skikkelige saker.

– Nå kom du til rett tid, utbryter en spent Hilde J. Vold i det vi går inn døren til den idylliske lille butikken i Storgata, Hildes Lille Kolonial, en solfylt tirsdag formiddag i juni.

Den blide butikksjefen står ved siden av to store pappesker som akkurat har ankommet og har så vidt åpnet de for å ta en første titt på hemmeligheten hun har holdt tett til brystet siden juletider.

Sommerfugler i magen. Det er ikke hver dag man får åpne en hel eske med sjokolade du selv har skapt. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Vi titter ivrig oppi pappesken og får nesten gåsehud da vi ser hva som ligger oppi:

En helt egen Kongsberg-konfekt.

Boksene med henholdsvis 9 eller 16 biter ekte sjokolade, er lekkert dekorert med to kjente motiv fra bergstaden vår: inngangen til Sølvgruvene og Kronene i Håvet.

– Dette er noe jeg har drømt om i lang tid, avslører Hilde.

– Hver dag har jeg gått forbi en pakke med Gaustadtoppensjokolade og tenkt at det er fryktelig synd at vi ikke har en sjokolade som representerer Kongsberg! Denne byen må jo være helt ideell! Her har vi mye historie, flott natur og spennende turistattraksjoner. Rett og slett mye vi kan være stolte av.

– Så jeg luftet ideen for Kari Olsen fra Saga Chokoladefabrikk, som jeg har samarbeidet med i over ett år nå, ved juletider og etter det gikk det fort. Kari forstod tankene mine umiddelbart og samarbeidet har gått strålende, smiler Hilde.

Sjel i hver eneste bit. 

Unike biter historie. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Kari, som har drevet Saga Sjokoladefabrikk på Klosterøya i Skien siden 2005, forteller like begeistret om hvor godt de to har samarbeidet i prosjektet.

– Hilde har vært en unik samarbeidspartner. Hun har hele tiden holdt seg til den røde tråden og dette har vært et vanvittig godt planlagt og gjennomtenkt prosjekt, skryter Kari.

– Det ligger mye arbeid, sjel og tanker bak prosjektet. Hver bit har for eksempel fått sitt eget navn fra kjente personer eller steder i Kongsberg og selv smaken er tilpasset navnet.

 – Kong Christian IV for eksempel, har jo selvfølgelig et hint av cognac, humrer hun.

Stolt. Foto: Kari Olsen.

Felles for godbitene er ekte råvarer fra Belgia og kortreiste ingredienser som multe. Det var viktig for Hilde at de viste håndverket til den lille, men populære, sjokoladefabrikken.

Hva tenker du nå som du står med det ferdige produktet i hånden og kan lansere byens egne konfekt?

– Jeg får jo litt gåsehud. Jeg er både spent, stolt og nervøs. Dette er utrolig gøy, men så håper jeg jo samtidig at dette vil gå bra.

– Bjørn Isaksen og de fra 3600.no som har tatt bildene vi bruker, har også vært positive hele veien, så nå gjenstår det bare å se om kundene er like begeistret. Går det bra, håper jeg etter hvert å selge de ved Bergverksmuseet og ved butikken ved Sølvgruvene også. Dette må jo være en perfekt gave til de som har alt! avslutter hun spent.

 Lanseringen av sjokoladen finner sted torsdag 22. juni.

Selv plasseringen er gjennomtenkt. Biten som heter Kongsberg, formet som et hjerte, ligger selvfølgelig i midten. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg