Her er ukens filmpremierer.

Krona Kino starter friskt i 2017. Ikke bare kan de slå fra seg med premieren på actionfilmen Assasins Creed, men både Will Smiths Collateral Beauty og en film som får kritikerne til å gi både terningkast 5 og 6 står blant annet på menyen.

Se hele kinoprogrammet her!

 

 

ASSASINS CREED

ssxocug16

Gjennom revolusjonerende teknologi som låser opp hans genetiske minner, gjenopplever Callum Lynch (Michael Fassbender) sin stamfars eventyr i det 15. århundrets Spania.

Callum oppdager at han stammer fra et mystisk og hemmelig samfunn av «Assassins», og samler opp kunnskap og ferdigheter til å ta opp kampen med den mektige Templar-organisasjonen i dag.

Filmen er basert på action-eventyrspillet «Assassin’s Creed» som er utviklet av Ubisoft, som har vokst til å bli ett av de mest suksessfulle videospillseriene. På rollelisten finner både Oscar-nominerte og -vinnende skuespillere.

Bestill billetter til Assasins Creed her.

Saken fortsetter under traileren

COLLATERAL BEAUTY

CB23503.dng
Will Smiths karakter trekker seg tilbake fra samfunnet etter å ha mistet datteren sin i Collateral Beauty. Men vennene hans legger en plan. Foto: Filmweb

En vellykket mediemann fra New York (Will Smith) opplever en dyp personlig tragedie, og trekker seg helt vekk fra livet han egentlig levde.

For å hjelpe han tilbake til hverdagen, legger kollegene hans en drastisk plan for å få han til å konfrontere sorgen på en overraskende måte.

Bestill billetter til Collateral Beauty her.

Saken fortsetter under traileren

LION

kntsill6
Nicole Kidman og Sunny Pawar i «Lion». Foto: Filmweb

«Glimrende film. En fortelling helt utenom det vanlige» terningkast 5 – Cinema

En fem år gammel indisk gutt kommer bort fra storebroren sin i gatene i Calcutta, tusenvis av kilometer hjemmefra. Det er en tøff virkelighet for en 5 år gammel bortkommen gutt og han overlever mot alle odds før han endelig blir adoptert av et par i Australia.

25 år senere vender han tilbake til India for å finne familien sin.

Filmen er basert på den sanne historien til Saroo Brierley og selvbiografien hans «A long way home» om hvordan han fant igjen familien sin ved hjelp av Google Earth.

Bestill billetter til Lion her. 

Saken fortsetter under traileren

https://youtu.be/LJQtPjIk0GY

 

 

DET FREMMEDE

lbbceow10
Med Det fremmede tar Amat Escalante, som vant prisen for beste regi i Cannes for sin forrige film Heli, sin helt særegne og brutale filmatiske stil inn nye farvann. Foto: Filmweb

Den unge moren Alejandra bor sammen med mannen Angel og deres to barn i en liten by i Mexico. Angel viser ikke mye interesse for familien og på nettene sniker han seg ut for hemmelige treff med Alejandras bror, Fabian, som jobber som sykepleier ved det lokale sykehuset.

Deres liv blir snudd på hodet når de møter den mystiske og dragende Veronica. På skift inviterer hun Alejandra og Fabian til en avsidesliggende hytte, hvor noe fremmed venter på dem. Der kan de oppleve den ultimate nytelse, men det fremmede vesens utemmede og dunkle krefter kan også ha fatale konsekvenser.

Regissør og manusforfatter Amat Escalante har alltid sett på de mørke sidene ved det mexicanske samfunnet i sine filmer. For sin forrige film HELI vant han prisen for beste regi i Cannes. Med DET FREMMEDE går han i en ny retning og blander inn science fiction og horror-elementer i en ellers realistisk fortelling. Resultatet er en både pirrende og voldsom film om naturens sterke drifter ovenfor samfunnets normer og undertrykkelse av den frie seksualitet. Tenk Lars von Triers ANTICHRIST møter ALIEN blandet med David Lynchs sans for mystikk og det bisarre.

DET FREMMEDE var en av de mest omdiskuterte filmene på Venezia filmfestival, hvor Amat Escalante igjen vant prisen for beste regi.

Bestill billetter til Det Fremmede her

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg