Mye av sjela blir borte, men 3600 skal leve videre

– Et farvel med redaktør og journalist Anniken Tangerud er stort tap for 3600 – og et stort tap for Kongsberg.

 

«Takk for meg» skrev Anniken søndag kveld. Saken, antall lesere og reaksjonene, viser to ting vi allerede visste: Anniken har betydd mye for 3600, og 3600 betyr mye for innbyggerne i Kongsberg. Nesten 3.500 har lest saken så langt, og den har fått mer enn 600 reaksjoner, delinger og kommentarer – utelukkende positive.

Det sier mye om kraften som ligger i 3600: en voldsom rekkevidde som treffer leserne (befolkningen), og som er bygget opp rundt et positivt engasjement for byen. 

Nå forsvinner Anniken, og vi mister mye av sjela i nettmagasinet 3600. Samtidig har vi som eiere puttet fryktelig mye penger og dugnad inn i selskapet – nettopp fordi vi tror på ideen om å servere innhold som bygger stolthet og et positivt engasjement for byen vår.

Jeg har dessverre ikke lykkes med å forklare næringslivet og kommunen om hvilken kraft og muligheter som ligger i å bruke 3600 som en markedsførings- og kommunikasjonskanal, og derfor har finansieringen gradvis forsvunnet. Det må jeg ta på min kappe, og bare for å ha sagt det enda en gang: 3600 er den mest kostnadseffektive kommunikasjonskanalen – ferdig snakka!

Korona-viruset tok knekken på siste rest av inntekter, mens utgiftene fortsatte som før. Dermed måtte vi putte inn enda mer penger i selskapet for å kunne betale forpliktelsene våre, og samtidig måtte vi kutte alle kostnader. (Kontantstøtte og gavepakker fra myndighetene for å bistå næringslivet i en håpløs økonomisk situasjon gjelder ikke sånne som oss – ja, vi har prøvd).

Men, vi gir vårs aldri! Nå flytter vi restene av 3600 inn i Bussedalen 2. Der skal vi sleike åpne sår og finne ut hvordan vi skal få 3600 i den formen som byen fortjener 🙂

OG: Hvis verden er i nærheten av normal over sommeren, planlegger vi et nytt Kongsberg-magasin…

Bjørn Isaksen

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg