Yngvild Kristensen
Daglig leder og bookingansvarlig for EnergiMølla

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Jeg gleder meg mest til å se Two Band & a Legend: Cato Salsa Experience for å oppleve sjølve kongene bak romjulsrocken!

Hva er ditt beste minne fra Kongsberg Jazzfestival?
Midnattskonsertene på Mølla bergtar meg år etter år – det være seg Sean Kuti, Imrahim Electric eller Sun Ra Orkestra. Det er noe med å danse seg langt inn i de sene og svette nattetimer til ELLEVILL energi fra scenen og avslutte med en iskald pils på uteserveringen som er riiiimelig innafor.

Kan du nevne tre favorittartister?
Min favorittsjanger eksisterer ikke – jeg bruker musikk som et middel for å forsterke (eller endre) sinnsstemning.  Ingen fikser en dårlig dag som Bob Marley!  Ingen fikser en hard treningsøkt som Immortal! Jeg kan typisk starte dagen med Colter Wall, fortsette med Hjerteslag  (sjekk dem ut!) til lunch, ta en tur i skogen til Skuggsjà (anbefales!!) og avslutte dagen til Neil Young, Daniel Norgren eller Morrissey. Spillelisten min på Spotify inneholder altså litt av hvert hva sjanger angår, men er egentlig et resultat av en genuin nysgjerrighet og jakten på gode formidlere. (Se noen av favorittene nederst i saken)

Første plata?
Jon Bon Jovi – slippery when wet. Kjapt etterfulgt av Michael Jacksons ”bad”.  Har en del barndomsbilder av meg med kreppet hår. Et barn av 80-tallet der altså.

Hva betyr musikk for deg?
Musikk er stemning, minner, følelser og energi. Jeg er så heldig å ha musikk som dagjobb. Om jeg spiller mer musikk nå enn før denne jobben vet jeg ikke, men det er på det rene at jeg får oppleve mer musikk live. Og det gir meg om mulig enda mer enn å høre det gjennom hodetelefoner eller stereoanlegg.  Skulle vært på blå resept spør du meg. Prøv det!

https://www.youtube.com/watch?v=MMGwxiEpMfA

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg