Musikkstafetten: Vidar Lande

Vidar Lande - foto: Tor Lindseth
Vidar Lande - foto: Tor Lindseth

Vidar Lande
Eks-ordfører og senior HR-rådgiver Kongsberg Defence Systems

Hvilken konsert gleder du deg mest til på sommerens jazzfestival?
Toto – fordi det er den eneste betalingskonserten jeg skal på, og fordi jeg liker pop og rock bedre enn jazz. Har ikke noe spesielt forhold til Toto, men de har noen slagere og jeg trur det kommer til å svinge godt. Gleder meg fordi vi skal dit sammen med gjester fra Nederland og Danmark. Randi og jeg får besøk av eks Borgermester Wim Cornelis og kona Tisina fra Gouda og kompis Kim Larsen fra Fredrikssund som nærmest er som stamgjest å regne under jazzen.

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
Har ufattelig mange gode minner fra festivalen, men å få dele ut Kongsberg bys fortjenestmedalje til Rita Engedalen, Silje Norendal, Stine Brun Kjeldaas og Stian Sivertzen på vegne av formannskapet betydde mye for meg, og jeg blei rørt da jeg holdt taler til dem. Jeg må og nevne da forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Eriksen og næringsminister Dag Terje Andersen kom på jazztreffet mitt i 2007 – med garanti fra regjeringen på noen hundre millioner, så Kongsberg Gruppen kunne starte bygging av Komposittfabrikken på Arsenalet. Det hadde vi jobba masse med! Roar Flåthen og jeg og noen til feira på kontoret i 3. etasje på rådhuset etterpå i lukket selskap J

Musikalsk er mitt beste minne Åge Aleksandersen og Sambandet på Kjerketorvet. Har alltid vært fan og det var trivelig å få møte Åge og bandet backstage etter en fantastisk konsert.

Hvem er dine tre favorittartister/grupper – uansett sjanger?
Er ganske altetende når det gjelder musikk, så lenge det svinger, men fremhever Gasolin, Uriah Heep og Rita Engedalen

Første plata du kjøpte?
Det var Children of the Revolution på singel med Marc Bolan og T-Rex

Hva betyr musikk for deg?
Jeg liker å høre på melodiøs musikk, men ikke slik at jeg sitter med øretelefoner i timevis. Liker godt 70-talls musikk og ellers det som kommer ut av radioen – synes det er mye fin norsk musikk.  Skulle gjerne vært på flere konserter, det blir god stemning live, men rekker sjelden å få tak i billett før det er for seint. Imidlertid får jeg nå nyhetsbrev fra Musikkteateret så der blir det nok noen flere konserter etter hvert.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg