Vidar Lande
Eks-ordfører og senior HR-rådgiver Kongsberg Defence Systems

Hvilken konsert gleder du deg mest til på sommerens jazzfestival?
Jeg skulle egentlig ikke være hjemme under festivalen så jeg har ikke kjøpt noen biletter. Nå er planene endret så jeg blir hjemme allikevel. Det jeg liker og som kan være aktuelt på årets program er Åge og Sambandet, Dum Dum Boys, CC Cowboys og Sting

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
Har ufattelig mange gode minner fra festivalen, men å få dele ut Kongsberg bys fortjenestmedalje til Rita Engedalen, Silje Norendal, Stine Brun Kjeldaas og Stian Sivertzen på vegne av formannskapet betydde mye for meg, og jeg blei rørt da jeg holdt taler til dem. Jeg må og nevne da forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Eriksen og næringsminister Dag Terje Andersen kom på jazztreffet mitt i 2007 – med garanti fra regjeringen på noen hundre millioner, så Kongsberg Gruppen kunne starte bygging av Komposittfabrikken på Arsenalet. Det hadde vi jobba masse med! Roar Flåthen og jeg og noen til feira på kontoret i 3. etasje på rådhuset etterpå i lukket selskap.

Musikalsk er mitt beste minne Åge Aleksandersen og Sambandet på Kjerketorvet. Har alltid vært fan og det var trivelig å få møte Åge og bandet backstage etter en fantastisk konsert.

Hvem er dine tre favorittartister/grupper – uansett sjanger?
Er ganske altetende når det gjelder musikk, så lenge det svinger, men fremhever Gasolin, Uriah Heep og Rita Engedalen.

Første plata du kjøpte?
Det var Children of the Revolution på singel med Marc Bolan og T-Rex.

https://youtu.be/4QRUrRzIZUw

Hva betyr musikk for deg?
Jeg liker å høre på melodiøs musikk, men ikke slik at jeg sitter med øretelefoner i timevis. Liker godt 70-talls musikk og ellers det som kommer ut av radioen – synes det er mye fin norsk musikk.  Skulle gjerne vært på flere konserter, det blir god stemning live, men rekker sjelden å få tak i billett før det er for seint. Imidlertid får jeg nå nyhetsbrev fra Musikkteateret så der blir det nok noen flere konserter etter hvert.

 

3600.no

Se alle innlegg