Hva jobber du med?
Jeg er pensjonist – og det betyr et ukjent antall dugnadstimer for Kongsberg og Omegns Turistforening, Jazz Evidence og Kongsberg Jazzfestival.

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Det må være riktigere å stille spørsmålet slik: Hvilke konserter gleder du deg mest til? Det er nemlig en usannsynlig mengde konserter det er all grunn til å glede seg til: Alle med Marius Neset, alle på Energimølla og i Smeltehytta, Hanna Paulsberg i Argus og Clashes i Kongsberg kirke. Dessuten byr konsertene i Jazzboksen alltid på behagelige overraskelser.

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
Sonny Rollins i Kongsberg kino i 1979, Atomic på Energimølla i 2004 og The Thing på Odd Fellow i 2012. (Et lite utvalg i et hav av festivalminner).

Kan du nevne tre favorittartister?
Å be meg om å velge bare tre favorittartister er egentlig ganske brutalt. Mine lister over favorittmusikere vil variere fra dag til dag, men felles for dem alle er at både Miles Davis og Billie Holiday alltid er med. For øvrig vil sikkert noen av disse dukke opp: Sonny Rollins, Charles Mingus, Peter Brötzmann, Arild Andersen, Mats Gustafsson, Charlie Parker, Clifford Brown, Lester Young, Duke Ellington, Fredrik Ljungkvist, Joe McPhee, Ken Vandermark, Bobo Stenson og mange flere…

Første plata?
Hvis jeg ikke husker helt feil, var den første plata jeg kjøpte en 78-plate med vokalgruppa Deep River Boys hos Opland Musikk i Drammen. Dessverre hadde den tydeligvis ikke tålt bussturen fra Drammen til Solbergelva, for da jeg skulle spille den, viste det seg at den hadde fått en svær sprekk og var helt uspillelig. Siden ble det mest jazzplater på de nye, moderne EP-platene. Min første LP-plate var en 10-tommer med kornettisten Bobby Hacket. Dette er ei plate jeg gjerne hører på i dag også. Med i bandet er den suverene trombonisten Jack Teagarden. Han har alltid vært blant mine favoritter, og den aller første jazzkonserten jeg var på, var med Jack Teagarden Sextet – i Nordstrandshallen.

Hva betyr musikk for deg?
Mye! Veldig mye! (Men noen ganger syns jeg at den fineste musikken er suset i furukrona, raslinga i ospelauvet og bruset i en flomdiger vårbekk).

Favoritt sommerlåt?
Summertime med Miles Davis.

 

3600.no

Se alle innlegg