Hva jobber du med?
Nå er jeg student ved Kongsberg Musikklinje, og aktiv tubaist i både nær- og fjernmiljø.

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
I år har jeg mange venner og medstudenter som spiller i Jazzboksen og Jazzgata. Jeg blir så imponert når jeg ser hva folk på min alder, som jeg attpåtil kjenner, får til når det gjelder musikk. Det er veldig gøy å kunne se dem opptre på større anledninger enn våre egne huskonserter på Musikklinja. Gleder meg spesielt til Minuano og Smoglokk, som begge er band som består av avgangsstudenter. Jazzen blir kanskje siste gangen de spiller sammen; det blir en opplevelse.

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
Jeg har vært med på jazzparaden nå i flere år, og selv om det er starten på festivalen, er det det som er høydepunktet for meg. Workshopen på forhånd er morsom og lærerik, med flinke instruktører fra Gumbo. Som musiker med fokus på klassisk, så er det gjennom disse workshopene at jeg har fått smaken på jazz, og lært det meste jeg kan om improvisasjon og gehørspill.

Kan du nevne tre favorittartister?
Jeg hører på mange forskjellige sjangre og artister, men det er så klart noen som spilles av mer enn andre. På toppen er det absolutt Youngblood Brassband som står, med nyskapende New Orleans Jazz og virtuost susafonspill av deres susafonist Nat McIntosh. Hører i tillegg mye på brass/funk-bandet Lucky Chops, også må jeg nevne Mnozil Brass’ fantastiske showferdigheter og virtuose spill. Ikke overraskende at det er mye messingmusikk med god tuba som kommer ut av mine høyttalere.

Første plata?
Hehe, det var vel et spørsmål jeg er litt for ung til å ha noe svar på. Det går nok mye i streamet musikk for meg altså. Eller live på konsert så klart. Det nærmeste jeg kommer er vel gamle CD-er vi har hatt i bilen, som vi hørte mye på under bilferier og ellers lange bilturer. Her kan vel spesielt «Du og jeg og vi to!» av Wenche Myhre trekkes fram.

Hva betyr musikk for deg?
Musikk har begynt å bety mer og mer for meg de siste årene, og nå har det vel blitt såpass drastisk at jeg har valgt å satse på det. Musikken har blitt ganske altoppslukende, og det er nå en del av både skole og fritid. Jeg hadde ikke vært den jeg er nå uten korpset, kulturskolen og generelt hele musikklivet i Kongsberg. Jeg elsker det!

Favoritt sommerlåt?
Sommer for meg betyr jo jazzworkshop og etter hvert musikkurs. Her spiller vi alltid morsomme låter og stykker som fester seg på hjernen i flere uker etterpå. Så jeg må vel nesten bare se hva som skal spilles i år.

3600.no

Se alle innlegg