Musikkstafetten: Margit Åsarmoen

Margit Åsarmoen. Foto: Irene Lislien
Margit Åsarmoen. Foto: Irene Lislien

Margit Åsarmoen (Foto: Irene Lislien)
Daglig leder for Glogerfestspillene/Glogerakademiet

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
I år gleder jeg med til de mindre konsertene rundt om i byen. Blant annet til et gjensyn med Cato salsa experience, bestillingsverket til Morten Qvenild, Eyolf Dales spennende prosjekt Wolf Valley og kanskje mest av alt til å avslutte festivalen med Jaga Jazzist som garantert sørger for et fyrverkeri av en konsert som er en stor festival verdig!

Hva er ditt beste minne fra jazzfestivalen på Kongsberg?
Det er et vanskelig spørsmål fordi det er mange både stor og små øyeblikk som sitter godt i minnet. Stevie Wonder var jo selvfølgelig et stort øyeblikk. En av legendene jeg har vokst opp med sto plutselig på scenen her i Kongsberg! Stort! Så er det andre øyeblikk som f.eks Sun Ra Arkestra og Seun Kuti med lydbilder som er helt annerledes enn det man blir servert i byen ellers. Alle disse musikkopplevelsene sammen med den fantastiske gode stemningen i byen er gode minner i sin helhet.

Kan du nevne tre favorittartister?
Hmmmmm…. Når man jobber med musikk og daglig oppdager nye grupper og artister er vel dette det vanskeligste spørsmålet man kan få – og dessuten er jeg altetende innenfor musikksjangre. Så alt fra Jackson 5 og 70-talls diskoen, folkemusiker Gjermund Larsen sammen med TrondheimSolistene, Kammerorkesteret Camerata Bern, Music for a While med favorittsanger Tora Augestad til Bebel Gilberto, Gotan Projekt, Frank Sinatra…. And the list goes on! Og jeg foretrekker å lytte til musikk live!

Hva var den første plata/kassetten du fikk?
Husker ikke annet enn jeg hadde opptakskassetter og tok opp hver eneste ti i skuddet på kassett. Den første CDen derimot var Michael Jackson og plata Thriller.

Hva betyr musikk for deg?
Musikk betyr mye, veldig mye!. Det er en stor del av mitt yrkesliv men også en viktig del av mitt private liv. Musikk gir meg et rom for å reflektere, føle, utfordre og skape. Det er min viktigste medisin, mitt viktigste språk til tross for at jeg ikke er utøvende selv, og det er et språk alle kan.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg