Hva jobber du med?
Jeg ble nettopp ferdig med tre år på musikklinja og er fornøyd med det. Noen ganger spiller jeg trommer og andre ganger spiller jeg piano.

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Det er mye jeg gleder med til under årets jazzfestival. Hvis jeg må trekke frem noe spesielt, blir det nok konserten med Marius Neset og Chick Corea siden jeg gikk glipp av det i fjor. Ola Kvernbergs Steamdome blir sikkert også kult, men det jeg kanskje ser mest frem til er nok Funkelia Groove Company i festivalgata med fet musikk og god stemning.

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
Jeg har vært på mange bra konserter de siste årene som for eksempel Stevie Wonder eller Earth, Wind and Fire & Jarle Bernhoft. Men jeg må si at det er den tiden jeg har tilbrakt med mine gode venner som er den tiden jeg minnes best fra tidligere jazzfestivaler. Når jeg kan nyte livet i byen og god musikk i godt selskap dagen lang, det er da minnene skapes.

De gangene jeg har fått muligheten til å spille selv på jazzfestivalen har selvfølgelig vært veldig artig også. Både med Jazzworkshop og med egne band.

Kan du nevne tre favorittartister?
Jeg hører på mye forskjellig musikk, så det blir vanskelig å nevne bare tre favoritter. Noen artister jeg kanskje kan trekke frem som jeg hører litt mer på en andre er Led Zeppelin, Keith Jarrett og Cory Henry.

Første plata?
Riddles and Rhymes av Viktor Wilhelmsen.

 

Hva betyr musikk for deg?
Musikk betyr mye for meg og er en stor del av livet mitt. Musikk har alltid vært en stor interesse for meg helt siden jeg startet i kulturskolen som liten. Jeg har alltid vært fascinert av godt samspill og det å skape musikk. Senere har jeg også oppdaget hvilken glede dette kan medbringe og hvor morsomt det kan være å spille og lage musikk sammen.

Favoritt sommerlåt?
Sally av Comet Kid er nok den sangen jeg forbinder mest med sommer.

3600.no

Se alle innlegg