Hva jobber du med? 
Nestleder på Fontenehuset, et arbeidsrettet sted for mennesker med psykiske utfordringer. Fontenehuset er også en samarbeidspartner med Kongsberg Jazzfestival; vi stenger huset vårt uken før jazzen for å rigge til Jazzboksen i Flerbrukskrysset, og holder på der gjennom festivalen og helt til det er rigget ned igjen. Sitter også i styret for Energimølla.

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival? 
Først og fremst gleder jeg meg til å bli bergtatt av Hvizdalek / McPhee / Butcher / Niggenkemper / Liavik Solberg under fredagens Særingfest – har tro på at det kommer til å bli en av de aller beste konsertene i år! Ser også frem til GURLS på Energimølla på torsdagsnatta. Jeg så dem på Victoria i vinter, og det var topp stemning, dans, latter og tårer – det var nærmest en følelsesfest, og gleder meg max til å se dem igjen! Og på fredag skal jeg i hvert fall ta turen til atelierkonserten i Nansens gate 3 for å møte Hilde Honerud og hennes verk, hun er årets fylkeskunstner og en utrolig herlig og dyktig dame.

Hva er ditt beste minne fra Kongsberg-jazzen? 
For to år siden, når Fontenehuset hadde gjennomført vår første «Jazzboks-jazz» (festivalens spenstigste scene) med fantastisk oppfølging fra Eldbjørg Tveit og Truls Liang. Å se og høre på medlemmene være så gira og fornøyde over å pushe seg selv utenfor sine egne komfortsoner – WOW – det gjør meg så varm og stolt!

Kan du nevne tre favorittartister? 
Her må jeg velge to faste favoritter og en «har dilla på nå». Motorpsycho og Billie Holiday har vært med meg siden ungdomstiden og griper meg med bølger av følelser på nye måter for hver gang jeg hører på. En kjærlighet for livet her, asså! Ellers går det veldig mye i Benjamin Clementine om dagen, hvor landskapet går fra sart til snålt, akkurat som livet beveger seg.

Første plata? 
Haha, den første kassetten fikk jeg sammen med søsteren min, og det var ingen ringere enn Glenn Medeiros. Nothing´s gonna change my love for you var selvfølgelig favoritten. Nå i voksen alder foretrekker jeg George Benson sin versjon, og det hadde vært utrolig fint om Ane Brun kunne gjort sin nakne tolkning av denne fantastiske kjærlighetslåta!

Hva betyr musikk for deg? 
Den følelsen av å bli fylt opp og omsvøpt av bra musikk, er det lite som kan måle seg med. Musikk setter stemning og forsterker livets gleder, overraskelser, sorger, lengsler og oppturer. Kombiner musikk med kjærlighet, og det er helt sinnsykt! Kombiner musikk med sorg, og du har med ett noen å sørge med. Kombiner musikk med latter og glede, og du føler deg som en uovervinnelig superhelt!

Favoritt sommerlåt? 
Å sykle i solskinn, vind i håret og Ebo Taylors «Will you promise» på øret – det er en god sommerfølelse det!

Legg gjerne ved en musikkvideo fra YouTube som du liker spesielt godt. 
Jeg er ikke mye på YouTube, men legger ved fantastiske låter av artistene jeg har nevnt (det er ikke alle av dem som er en video, men, men.. 😉

 

3600.no

Se alle innlegg