Musikkstafetten: Kristin Franck

Kristin Franck. Foto: privat

Kristin Franck
Daglig leder i KKP Eiendom AS

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
– En av konsertene jeg ser mest frem til er Dee Dee Bridgewater. Hun har en stor og flott stemme.

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
– Mine beste festivalminner er fra tiden som Jazzfestivalens bankkontakt i DnB gjennom 90-årene. Jeg hadde gleden av å arrangere det første møtet mellom Tore Flesjø (daværende leder av jazzfestivalen) og Jacob Lund (daværende sponsorsjef i DnB). Et meget intenst møte, men det ble avtale og DnB er fortsatt en av hovedsponsorene til festivalen. I tett samspill med Tore Flesjø utviklet vi et godt samarbeid mellom festivalen og DnB. Det ble mange flotte arrangementer med god musikk, gode måltider og hyggelig samvær for de mange som ble invitert til å delta på dette. Skal jeg trekke frem en bestemt konsert som jeg husker godt er det B.B. King i Idrettshallen. Det var en stor opplevelse. 

Favorittartister?
– Innenfor klassisk musikk er jeg veldig glad i det som ble skapt i barokken med Bach i spissen. Ellers er Miles Davis og Diana Krall artister jeg har mye til overs for. Når det gjelder moderne musikk er det mange favoritter, Bob Dylan, Eric Clapton og Pink Floyd er noen av dem jeg har hørt mye på.

Første plata?
– Da jeg var barn var det radio som var kilden til musikk for meg og Radio Lux ble flittig lyttet til. Den første platen jeg var skikkelig «hekta på» var A whiter shade of pale med Procul Harum

Hva betyr musikk for deg?
– Musikk skaper minner. Jeg liker å bruke musikk i alle anledninger og til alle sinnsstemninger. Jeg er glad i gode rytmer å danse til og rett som det er tar jeg en svingom på kjøkkengulvet innimellom daglige gjøremål.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg