Hva jobber du med?
Jeg jobber som butikksjef på Interoptik i Skolegata.

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Det er et utrolig bra program i år, så jeg har mange konserter på ønskelista, men den jeg gleder meg aller mest til er Gregory Porter. Og Bo Kaspers Orkester. Klarer ikke å velge.

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
Jeg har jobbet frivillig som festivalfotograf på jazzen i mange år, så jeg har veldig mange gode minner. Alt fra Nina De Heney på kontrabass på Galleri Åkern, med plass til kun noen få publikummere, til Kygo på kirketorget, med 11.000 mennesker og fullt trykk. Det er en helt egen atmosfære i byen, med god stemning og glade mennesker.

Minnet som sitter aller sterkest er jazzlørdagen i 2016. Da startet jeg dagen med Melody Gardot, fikk med meg Haugtussa, en monolog med Ane Dahl Torp, og avsluttet med Karpe Diem på kirketorget. En fantastisk dag med store kontraster, og som endte med at vi ble fullstendig blåst av banen med Karpe Diem. Tidenes overraskelse for meg!

Kan du nevne tre favorittartister?
James Vincent McMorrow, David Bowie, Kings of Leon.

Første plata?
Det var en kassett; Thriller med Michael Jackson.

Hva betyr musikk for deg?
Musikk betyr veldig mye fordi det er knyttet til så mange minner og følelser. Jeg hører mye på musikk gjennom dagen, og mye forskjellig etter humør.

Favoritt sommerlåt?
«Julia» med Pavlovs Dog. Ikke akkurat en typisk sommerlåt, men veldig sommer for meg.

 

3600.no

Se alle innlegg