Ingvild Støa Skrede
Kongsberg kirke, jazzfestival og Glogerfestspill

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Enten «Ensemble Denada, Erlend Skomsvoll & Torun Eriksen» på Energimølla på fredagen eller «Karin Krogs jubileumskonsert» i Kongsberg kirke natt til søndag. Den første konserten fordi den er et nytt samarbeid mellom utrolig dyktige musikere og midnattskonserten både fordi Karin Krog er en av Norges viktigste jazzmusikere og fordi den britiske organisten Howard Moody skal spille på Glogerorgelet. I tillegg skal jeg få med meg mye av det spennende som skjer i Jazzboksen (sjekk «Serendip»-konsertene lørdag) og så er jeg nysgjerrig på «Særingfesten» på Smeltehytta på fredagen. Dette blir en festival i festivalen med fri og grensesprengende jazz.

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
Det er maaange, men i fjor var det Gulljazzen. Syklet til Skavangertun for å få en liten pust i bakken fra trøkket på pressesenteret. Stemningen når Angelina Jordan sang, Kongsberg Storband spilte og beboerne koste seg var så sterk. Da var jeg skikkelig stolt av å være en del av festivalen.

Kan du nevne tre favorittartister?
Sting, Jamie Cullum og Thea Hjelmeland

Første plata?
Jeg knabba pappas «Boney M»-kassett og det ble mye moves og greier da jeg var liten, men den første musikken jeg husker jeg kjøpte selv var «The Cranberries».

Hva betyr musikk for deg?
Energi, avslapning, følelser, bevegelse og festival.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg