Ingvild Støa Skrede
Kongsberg kirke, Jazzfestival og Glogerfestspill

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Det er så mye bra på programmet i år så det er vanskelig å velge ut kun en konsert! Jeg gleder meg kanskje aller mest til de tre natt-konsertene på Energimølla: Gurls med sin fengende jazz/pop på torsdagen, Goran Kajfes Subtropic Arkestra som trolig vil krysse de fleste sjangergrenser fredagen og Ola Kvernbergs «Steamdome» lørdag. Også har jeg vært Sting-fan (since forever), og gleder meg selvsagt til å høre han på Kirketorget. «I don’t drink coffee, I take tea, my dear…»

I tillegg er det alltid noen «must» under jazzfestivalene i Kongsberg. I år blir det for min del bestillingsverket med Marius Neset og London Simfonietta. Jazzkometen Marius Neset vant jo musikerprisen under fjorårets festival og jeg tror publikum i Musikkteateret onsdag kan forvente seg et bestillingsverk for historiebøkene. Sist, men ikke minst, er det et kult prosjekt med et 360 graders amfi i den gamle kinoen i år. Tror det blir intimt og unikt å høre gatepoeten Fredrik Høyer og Valkyrien (Allstars) på denne scenen.

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
Det er maaange, men i 2016 var det Gulljazzen. Syklet til Skavangertun for å få en liten pust i bakken fra trøkket på pressesenteret. Stemningen når Angelina Jordan sang, Kongsberg Storband spilte og beboerne koste seg var så sterk. Da var jeg skikkelig stolt av å være en del av festivalen.

Kan du nevne tre favorittartister?
Sting, Jamie Cullum og Thea Hjelmeland

Første plata?
Jeg knabba pappas «Boney M»-kassett og det ble mye moves og greier da jeg var liten, men den første musikken jeg husker jeg kjøpte selv var «The Cranberries».

Hva betyr musikk for deg?
Energi, avslapning, følelser, bevegelse og festival.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg