Musikkstafetten: Heidi Hesselberg Løken

Heidi Hesselberg Løken Foto: Bjørn Isaksen
Heidi Hesselberg Løken Foto: Bjørn Isaksen

Heidi Hesselberg Løken
Kommunalsjef kultur og velferd

Hva gleder du deg mest til under årets Jazzfestival?
The Chick Corea Elektric Band og Area 51 – Morten Qvenild

Beste festivalminne fra Kongsberg?
Avant-garde konserter på små scener, spennende og imponerende musisering! Inspirerende å forsøke å forstå fragmenter av det som skjer via gammel kunnskap fra mine egne musikkstudier. Videre utrolig hyggelige minner med eldstemann som i dag studerer jazz, og alle de konserter han fikk prøve seg oppover årene – både i Oslo jazzfestival med jazzztrompet, under Glogerfestspillene med klassisk piano og klassisk trompet og under Kongsberg Jazzfestival. Våre festivaler er rause som inkluderer unge mennesker! Herlig å oppleve utviklingen over år!  Det samme gjelder også alle de andre elevene på kulturskolen som får oppleve mestring både under Glogerfestspillene og Kongsberg Jazzfestival! Kan ikke annet enn å bli rørt over unge mennesker som står på!

Musikalske favoritter?
Miles Davis, Chet Baker, Horace Silver innen jazz. Dmitrij Sjostakovitsj og Bach innen klassisk. Grusomt å velge, all god musikk er givende i alle genre! Kveding med god tekst er jo befriende for eksempel!

Første plate?
Brass band plater av Black Dyke Mills Band. I hele ungdommen beundret jeg den engelske brassband-verdenen, og jeg kunne diskutere munnstykker til langt på natt. Levde i flere år som brassband-nerd, og øvde i timesvis hver dag med legato og klangøvelser – he he he he, Spillte bla sammen med Bjørn Bogetvedt (Kongsberg, i dag i Marinemusikken) – og kan skrive under på mye sprell i Norges nasjonale ungdomskorps ?

Hva betyr musikk for deg?
Å høre god musikk er i dag som å være sammen med en kjær venn. Musikk har gitt meg usannsynlig gode opplevelser med andre musikere, og å spille for folk – den gang jeg selv var utøvende.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg