Hva jobber du med?
Jobber som Project Logistics Planner på TechnipFMC, har tidligere vært ansatt i jazzfestivalen i mange år og har jobbet som frivillig i det lokale kulturlivet, spesielt med EnergiMølla.

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Jeg gleder meg aller mest til GURLS på Energimølla på torsdagsnatta. Bevæpnet med tenorsaksofon, kontrabass og vokal tar de jazzen inn i framtida!

Hva er ditt beste minne fra Kongsberg-jazzen?
Bare ett minne? Det er umulig. En del festivalminner er «unntatt offentlighet», men noen musikalske minner stikker seg selvfølgelig ut; Duoen Klangbein hadde en Barnivalkonsert som tok helt av med særs frigjort dansing på Odd Fellow, konserten med Jacky Terrasson på Smeltehytta er et minne for livet, også fordi Frode Larsen sørget for en overjordisk bra lyd, Morhpines avsindige konsert i Kongsberghallen blir aldri glemt og Karpe Diems konsert på Kirketorget får jeg fortsatt tårer i øynene av å tenke på.

Kan du nevne tre favorittartister?
Liker du jazz kommer du ikke utenom Miles Davis – og albumet Kind Of Blue bør jevnlig avspilles i et hvert møblert hjem. Datter Amanda og jeg har spilt i hjel minst ti forskjellige Odd Nordstoga-cd’er på bilstereoen, og Sidsel Endresen & Bugge Wesseltoft vender jeg stadig tilbake til.

Første plata?
Jeg var 10 år og fikk det jeg ønsket meg aller mest til jul: Super Trouper med ABBA.  Det var «Happy New Year» hele den romjula.

Saken fortsetter under videoen

 

Hva betyr musikk for deg?
Det er ingenting som irriterer meg mer enn rævva musikk. Det er nesten ingenting som gjør meg så lykkelig som god musikk. Heldigvis er datteren min også musikkinteressert og vi er stadig på konserter. Framover nå gleder vi oss til Paul Simon, Kongsberg Jazzfestival, Øyafestivalen og Jonas Alaska & David Wallumrød. Tror ikke jeg kan erindre en dag jeg ikke har hørt på musikk.

Favoritt sommerlåt?
Akkurat nå går «Make Me Feel» med Janelle Monàe og «One Kiss» med Dua Lipa & Calvin Harris på ganske høy rotasjon.

Det kommer en video til under disse to:

Legg gjerne ved en musikkvideo fra YouTube som du liker spesielt godt.
Når jeg trenger en liten humoristisk oppkvikker pleier jeg å se på denne videoen til Jonas Kullhammar Quartet:

 

3600.no

Se alle innlegg