Gro Mesna Andersen (Foto: Odd Einar Andersen)
Jobber i kulturskolen

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommeres jazzfestival?
Jeg gleder meg aller mest til jazzparaden med glade paradebarn sammen med bandet Gumbo, som har jobba og øvd og spilt og hatt det moro i tre dager før de presenterer det de har lært under paraden.  Disse ungene i alderen 10-19 gjør en formidabel innsats, sammen med de meget dyktige jazzmusikerne i Gumbo, for at jazzfestivalen skal få en fargerik, sommerligstemningsfull og flott parade, de burde få heder og ære og forsiden i alle avisene hele gjengen!

Hva er ditt beste minne fra Kongsberg Jazzfestival?
Litt usikker. Poesioasene med Arild Nyquist og Odd Børretzen, eller konsert med Gumbo, som vi etter hvert kjenner veldig godt og har samarbeidet med i årevis under jazzworkshop, eller workshop med hundre musikanter som spiller i jazzparaden. En av de morsomste festivalene var da Laagendalsposten spanderte flybillett og festivalpass på en studiekompis fra USA så han kunne oppleve jazzfestivalen.

Kan du nevne tre favorittartister?
Martin Fröst. Jan Johansson. Og Jethro Tull – tror jeg. Tre er da alt for få. Kan jeg ta med Knutsen&Ludvigsen også?

Hva var den første plata/kassetten du fikk?
Det var kanskje barneplata til Lillebjørn Nilsen … – og Fia hadde sko! (1974), den jeg kjøpte sjøl tror jeg var «Sunday People» med the Monroes i 1983 – på kassett så klart.

Hva betyr musikk for deg?
Det er det jeg gjør – alltid! Har konstant musikk i hodet.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg