Hva jobber du med? 
Kinosjef på Krona Kino, der jeg også sitter i programkomiteen og er teknisk ansvarlig for jazzfilm. I tillegg skal jeg i år være spillestedsansvarlig og kjentmann på Gammelkinoen i forbindelse med konsertene og workshop’en som skal være der.

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Jeg ser skikkelig fram til Ola Kvernbergs Steamdome på Mølla lørdag kveld. Dette er et band jeg har hørt gjetord om, men ennå ikke opplevd live. Midnattskonsertene på Mølla er gjeve uansett artist, men i år tror jeg festivalen vil få en skikkelig pangavslutning. Ellers gleder jeg meg til konsertene i Gammelkinoen. Det er en helt egen atmosfære i det bygget!

Hva er ditt beste minne fra Kongsberg-jazzen?
Konserten med The Young Mothers på Mølla i 2016 sitter fremdeles frisk i minnet. Ingebrigt Håker Flatens amerikanske miks er herlig eklektiske med sin miks av jazz, rock hiphop og støy. Makan til band, og nå er de ute med ny skive!

Kan du nevne tre favorittartister?
Umulig å prøve å nevne bare tre, men Bill Evans (som vi viser film om i år) står høyt på lista. Jeg har også en softspot for samarbeidspartneren hans fra Miles Davis band, Cannonball Adderley, som hadde en herlig spenst i saksofontonen sin. Det siste året har jeg hørt mye på Nels Cline, som mange nok kjenner best som gitarist i Wilco, men som har en solid karriere som jazzgitarist. Tolkningene hans av gamle jazzklassikere på «Lovers»-albumet er herlig beroligende.

 

Første plata?
Det husker jeg ikke, men et hett tips er «Juba Juba» med Knutsen og Ludvigsen.

 

Hva betyr musikk for deg?
Det har alltid betydd enormt mye for meg. Før var nok interessen mer altoppslukende, for i ungdomstida leste jeg alt jeg kom over av bøker og blader om jazz. Jazzinteressen gikk faktisk utover det sosiale livet mitt på ungdomsskolen og videregående, for hver lørdag kveld satt jeg hjemme og tok opp Swing & Sweet med Knut Borge og Smokerings Andersson.

Favoritt sommerlåt?
Det må være «Att angöra en brygga» i Monica Zetterlunds versjon. Den oser av lyse kvelder, reker og dårlig sjømannskap.

Legg gjerne ved en musikkvideo fra YouTube som du liker spesielt godt.

 

3600.no

Se alle innlegg