Musikkstafetten: Eva Tovsrud Knutsen

Eva Tovsrud Knutsen. Foto: privat
Eva Tovsrud Knutsen. Foto: privat

Eva Tovsrud Knutsen
Engasjement i toppklassen

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Tenker kanskje det må bli Poesioasen Live og Lien. Ellers er Erlend Skomsvoll og Torunn Eriksen med Denada spennende musikalsk samarbeid.

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
Kunne nevnt flere, for eksempel Come Shine og Kork i 2002,  Arne Domnerus ca 1980, Cecilie Norbye/Lars Danielson på Kongsberg Kino 2011 – fordi det var et spennende repertoar med to store musikere.

Tre favorittartister?
Har mange jeg gjerne hører på, men velger Solveig Slettahjell, Sting og Unni Løvlid  -folkesanger og kvedar.

Første plata?
Fikk en gammel og velbrukt platespiller av naboen da jeg var 14-15 år. Da dro jeg til Kari Borge (Musikk og Foto) og kjøpte The Beatles – A hard days night i 1963. Den har jeg fortsatt.

Hva betyr musikk for deg?
Musikk er livet! Musikk gjennomsyrer livet for hele familien min. Jeg sang i Kongsberg Pikekor i ti år, mannen min har spilt i korps i 60 år, alle unga har vært i korps, to av dem lever av musikken, barnebarna er opptatt av musikk og to av barnebarna er i korps og de danser. Jeg er i tillegg glad i folkemusikk, viser, opera, jazz, salmer og barokkmusikk. Egentlig ganske altetende .

Musikken har et felles språk uansett sjanger: hjertespråket. Du merker det når du synger for noen. Når det kommer fra hjertet er det en usynlig streng som når fram til et annet hjerte. Musikk trenger ingen ord, – selv om en vakker vokal kan løfte den enda høyere.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg