Musikkstafetten: Eva Tovsrud Knutsen

Eva Tovsrud Knutsen. Foto: privat
Eva Tovsrud Knutsen. Foto: privat

Eva Tovsrud Knutsen
Engasjement i toppklassen

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Å sitte å lese programmet i år er som å sitte å se på menykartet på en god restaurant og ikke vite om du skal ta det ene eller det andre.

Jeg synes det er veldig mye spennende å velge mellom på alle konsertscener. Kirkekonsertene er spesielt fristende, synes jeg. Christians Kjeller har flere godbiter, Bo Kaspers kommer til Gamle Norge,- og så bør jeg vel få med CC Cowboys kanskje, all den tid Eirik spiller med bandet i sommer.

For ikke å glømme Sting!!!

Hva er ditt beste festivalminne fra jazzen i Kongsberg?
Kunne nevnt flere, for eksempel Come Shine og Kork i 2002,  Arne Domnerus ca 1980, Cecilie Norbye/Lars Danielson på Kongsberg Kino 2011 – fordi det var et spennende repertoar med to store musikere.

Tre favorittartister?
Har mange jeg gjerne hører på, men velger Solveig Slettahjell, Sting og Unni Løvlid  -folkesanger og kvedar.

Første plata?
Fikk en gammel og velbrukt platespiller av naboen da jeg var 14-15 år. Da dro jeg til Kari Borge (Musikk og Foto) og kjøpte The Beatles – A hard days night i 1963. Den har jeg fortsatt.

https://youtu.be/fG2evigIJIc

Hva betyr musikk for deg?
Musikk er livet! Musikk gjennomsyrer livet for hele familien min. Jeg sang i Kongsberg Pikekor i ti år, mannen min har spilt i korps i 60 år, alle unga har vært i korps, to av dem lever av musikken, barnebarna er opptatt av musikk og to av barnebarna er i korps og de danser. Jeg er i tillegg glad i folkemusikk, viser, opera, jazz, salmer og barokkmusikk. Egentlig ganske altetende .

Musikken har et felles språk uansett sjanger: hjertespråket. Du merker det når du synger for noen. Når det kommer fra hjertet er det en usynlig streng som når fram til et annet hjerte. Musikk trenger ingen ord, – selv om en vakker vokal kan løfte den enda høyere.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg