Hva jobber du med? Til vanlig: It-driftskonsulent. Under Jazzen: En av to ledere for Mediegruppa i festivalen, jobber med Infoskjermer, Festivalfotografer, Sosiale medier, Pressestøtte mm.

Hvilken konsert gleder du deg mest til under sommerens jazzfestival?
Hvor skal jeg begynne? Gurls, fordi sammensetningen er ny for meg og det jeg har hørt har vært utrolig bra, og ellers alt annet som foregår på Mølla spesielt på kveldstid (Ola Kvernberg, Goran Kajfes Subtropic Arkestra), fordi bare Mølla er Mølla og artistene er rå! Stein Torleif Bjella på Christians Kjeller, fordi det bare finnes en Stein Torleif Bjella og han har skrevet diktsamling. A-ha, fordi jeg vokste opp på 80- og 90 tallet, og de på mange måter utgjør selve soundtracket til barndommen min. Sting, fordi det er STING! Bo Kaspers, fordi jeg har jeg hatt lyst til å se live i årevis. Fredrik Høyer og Valkyrien fordi det er litt galskap med 360 graders amfi og fordi det er i gode gamle Kongsberg Kino. Kort sagt, jeg gleder meg til festival!

Hva er ditt beste minne fra Kongsberg-jazzen?
Kunne skrevet en bok om gode minner fra festivalen. Men hvis jeg skal velge en må det bli Jaga Jazzist på Mølla i 2013, et fantastisk band i et fantastisk lokale og fantastisk selskap.

Kan du nevne tre favorittartister?
Beatles, Jean Michel Jarre og Dire Straits.

Første plata?
Usikker, men jeg hadde plater. Hadde en dobbeltkassett med Paul McCartney og The Vings som gikk igjen og igjen på walkmanen, den første CDen husker jeg godt: Øystein Sundes 40 beste.

Hva betyr musikk for deg?
Og høre på eller å utøve musikk er for meg flukt, følelser og minner. Den tar meg bort fra hverdagen, tar meg tilbake til fortiden. Hjelper meg å slappe av og takle sinne, glede, sorg og frustrasjon. Musikk er en venn i stillhet og ensomhet og hjelp til kontemplasjon, eller for å stenge ute hverdagen på jobb. Det er også et fantastisk samhold, både å spille samme med andre, dele en interesse for god musikk og magien i det å være en del av en folkemengde som opplever et unikt musikalsk øyeblikk.

Favoritt sommerlåt?
Vet ikke om jeg har noen konkret favoritt, men: Esbjörn Svensson Trio, From Gargarin’s Point of View – tar meg tilbake til en lat, passe varm forsommedag på hytta.

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg