Musikkquiz på Kåre João Café & Bar!

Her kan alle stille opp – fra nerder som elsker å vinne – til folk som gjør så godt de kan…

Det er kaldt ute, men inne I varmen I det lille retro-lokalet i Kirkegata har ivrige deltakere delt seg i forskjellige quiz-lag.

– Vi tar sikte på å ha én quiz-kveld i måneden, men vil selvfølgelig unngå at det kolliderer med quizen på Mølla, sier Daniel August Jensen, som eier og driver Kåre João Café & Bar.

– Oppmøtet har stort sett vært veldig bra – tross noe kort varsel og promotering. Det er bare å følge med på Facebook, Instagram, eller 3600.no, under «Det skjer», for å se når vi setter opp arrangementene våre.

[huge_it_slider id=»44″]

Kommer det utelukkende til å dreie seg om Musikk-quiz fremover?
– Musikk er viktig for oss her på Kåre, så fram til nå har quizene handlet om musikk, men det kan jo hende det kommer andre typer quiz. Vi har faktisk blitt kontaktet av en lærergjeng fra Kongsberg International School som har lyst til å arrangere «allmenn-quiz». Vi prøver å holde quizene på «Norwenglish», for å inkludere et internasjonalt klientell.

Hva er sjangeren du kunne gjort rent bord med i musikk-quiz?
– Funk/soul! Gjerne i en quiz der man spiller musikk som «sampler» eldre originalmusikk. En idé til neste gang: «Who Sampled  Quiz»?

Noen spesiell drink som vil passe på en typisk quiz-kveld?
– Aperol Spritz, uten tvil!

Før det hele starter tar vi et par ord med Kongsbergs ubestridte quiz-master – Petter Hoen – som har ansvaret i kveld.

Vil du si at dette er en økende trend igjen nå?
– Det var veldig populært da vi startet opp på Circa Café for 15 år siden, forteller Petter Hoen.
– Men så ble det en roligere periode – før det blomstret opp igjen da vi satte i gang på Mølla. Her er det mange faste lag som møtes til blant annet allmenn-quiz og pop-quiz.

Hvilke typer mennesker er det som dukker på quiz?
– 
Det er alle typer mennesker! Fra spesial-nerder, til de som er der for å vinne, eller som bare vil være med i sosiale lag. Er du alene er det bare å komme og spørre om det er plass – man blir tatt godt i mot på lagene!

Hva kjennetegner en god quiz-kveld?
– Det er veldig gøy når det er samhandling mellom quiz-masteren og publikum og det kommer til en god diskusjon – ofte en eller annen som antakelig har mer peiling en quiz-masteren selv!

Hva er din favorittsjanger innen quiz?
– Det heller litt mot litteratur og historie. Men jeg må komme med en innrømmelse – Country-musikk er en av mine guilty pleasures!

Har du noen minneverdige lag og lag-navn opp igjennom din tid som quiz-master?
– Et godt lagnavn må være fengende! Det er lag som kaller seg for «Alle Tiders» og «Quiz Queens» – artig! Det var også et lag som het «Seniorsaken» og som utmerket seg på gamle Melodi Grand Prix-låter! Ellers er jeg jo selv medlem på quiz-laget «Grinebiterene», avslutter Petter Hoen.

3600.no

Se alle innlegg