Samt demoner, rusmisbruk, mat og månelanding. Ikke i én og samme film altså! Her er ukens filmpremierer på Krona Kino.

Se hele kinoprogrammet her. 

28. september er det Norgespremiere på en ny biografisk spillefilm om om sangerstjernen Andrea Bocelli, men allerede lørdag 22. september, på Bocellis 60-årsdag, inviterer Krona Kino til en spesialvisning på Krona kino.

Bocelli er selv oppvokst på en anerkjent vingård i Toscana, så naturligvis inkluderer kinobilletten noe godt i glasset.

Kjøp billetter til spesialvisningen her.

Om filmen:

Andrea Bocelli – Musikkens stillhet

Spesialvisning 22. september. Premiere 28. september. Biografi / Musikkfilm 1 t. 55 min. Tillatt for alle

Alle kjenner til Andrea Bocelli: stemmen, sangene og hans internasjonale popularitet. Lite er imidlertid kjent om privatlivet hans og kampene han har kjempet i livet sitt.

Mesterregissøren Michael Radford har begeistret et stort publikum tidligere, gjennom sine filmer Postmannen (1994), 1984 (1984) og Kjøpmannen i Venedig (2004). Til dags dato har Andrea Bocelli solgt mer enn 80 millioner album på verdensbasis.

Musikkens stillhet er basert på en roman av Bocelli, hvor hovedpersonen Amos Bardi er til forveksling lik ham selv: Han blir helt blind i ung alder, men har til gjengjeld et stort talent for sang. Av sanglæreren «Maestro», presentert av Golden Globe vinneren Antonia Banderas, forstår Amos at for å bli en stor sanger kreves ikke bare talent, men også at han lytter innover i seg selv. Filmen er basert på en semi-autobiografisk roman av Bocelli og gir et nydelig innblikk i hvordan Bocelli vant over utfordringene som kom hans vei og hvordan han ble den verdensstjernen vi i dag kjenner han som.

Filmen er spilt inn i vakre Toscana, hvor Andrea Bocelli er fødd og oppvokst og bor den dag i dag.

Se traileren her:

Månelyst i Flåklypa

Premiere 21. september. Animasjon / Familiefilm 1 t. 20 min.

En spektakulær måneferd som tar Flåklypa-universet til nye høyder!

Solan og Ludvig-trilogien avsluttes med en spektakulær måneferd som tar Flåklypa-universet til nye høyder. Et nytt, internasjonalt månekappløp er i gang. Det norske bidraget ledes av den briljante oppfinneren Reodor Felgen, med Solan og Ludvig som modige astronauter. Hva kan egentlig gå galt? Ganske mye, faktisk. Med hemmelige passasjerer og skjulte agendaer, kan det se ut som om ingenting går etter planen.

Regissør Rasmus A. Sivertsen er en av våre fremste animasjonsregissører, og han er også medeier i Qvisten Animation. Han står bak filmer som Pelle Politibil, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin og de to tidligere Flåklypa-filmene som er produsert av Maipo.

Manusforfatter Karsten Fullu har lang erfaring fra scene, TV, radio og film. Han skrev bl.a. manus til Kurt blir grusom, og var også forfatter på de to andre filmene i Flåklypa-universet produsert av Maipo Film.

Produksjonsselskapet Maipo Film er Norges mestproduserende selskap innen spillefilm og har produsert filmer som Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa og Doktor Proktors prompepulver. Selskapet står også bak spillefilmene Staying Alive av Charlotte Blom og De nærmeste av Anne Sewitsky, Doktor Proktors tidsbadekar av Arild Fröhlich, samt Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa som hadde premiere i 2015.

Cornelia Boysen og Synnøve Hørsdal i Maipo er produsenter for denne tredje filmen fra Flåklypa-universet.

Kjøp billetter til Månelyst i Flåklypa her. 

Se traileren her:

Bli med bak kamera her:

 

The Nun

Premiere 21. september. Skrekkfilm 1 t. 36 min. 15 år

Fra skaperne av The Conjuring-universet, kommer nå det mørkeste kapittelet.

Når en ung nonne på et kloster i Romania tar sitt eget liv, sendes en prest og en novise, for å undersøke de mystiske omstendighetene rundt nonnens død. På oppdrag fra Vatikanet, risikerer de ikke bare livet men også sin tro og sjel. De konfronteres med en ondsinnet kraft i form av den samme demoniske nonnen som først terroriserte publikum i «The Conjuring 2». Forbered deg på det mørkeste kapittelet i Conjuring-universet.

Kjøp billetter til The Nun her. 

Se traileren her:

 

Når jeg faller

Premiere 21. september. Drama 1 t. 33 min. 12 år

JOACHIM (28) har nesten gitt opp troen på et normalt liv, og er i ferd med å tape kampen mot heroinen.

Han lever et dobbeltliv og avhengigheten har tatt fullstendig overhånd, idet han en dag får en uventet telefon fra ekskjæresten Maria. Han blir nødt til å ta vare på deres felles barn Lukas, som han aldri har møtt før. Med en voksende kjærlighet for Lukas, har Joachim en grunn til å forsøke å bryte sirkelen med årevis av misbruk. Klarer han å bli den han egentlig ønsker å være, eller er det for sent?

Kjøp billetter til Når jeg faller her. 

Se traileren her:

 

Ramen Shop

Premiere 21. september. Drama 1 t. 30 min. Tillatt for alle

Årets beste matfilm? Terningkast 5 fra Cinema og Kinomagasinet! «Mat for hjerte og sjel»!

Masato, en ung Ramen-chef, forlater sin hjemby i Japan for å legge ut på en kulinarisk reise til Singapore for å finne sannheten om sin familie. Han oppdager mer enn familiehemmeligheter og delikate oppskrifter..

«En gastronomisk tilnærming til tilgivelse og forsoning» Bladet Cinema (5)

«Ramen Shop er en herlig fortelling på mange områder.» Kinomagasinet.no (5)

Omtale fra Berlin-festivalen:

«Masato is a young ramen chef in the city of Takasaki in Japan. After the sudden death of his emotionally distant father, he chances upon a suitcase of memorabilia and a red notebook – filled with musings and old photos – left behind by his Singaporean mother who died when he was just ten years old. Acting on a hunch, he takes off for Singapore with the notebook, hoping to piece together the story of his life, as well as that of his parents. There he meets Miki, a Japanese food blogger and single mother who helps him track down his maternal uncle Ah Wee, who runs a bak kut teh stall. Masato discovers that his grandmother Madam Lee is still alive, and that she holds the key to the tender yet turbulent love story of his parents. Masato and his grandmother try to heal each other’s broken soul, and find salvation in the kitchen where the meals they cook become more than the sum of their ingredients.»

Kjøp billetter til Ramen Shop her. 

Se traileren her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg