Musikalsk ungdom: Jazzy Jazz

Fra venstre: Einar Hjelle Løkling, Maja Lund Olstad, Oda Høiberg, Ingebjørg Sæther Ribberud, Hallgeir Mandelid Østensen, Mattias Neteland Bak: Eoin O'Sullivan

Bandet Jazzy Jazz spilte på årets Jazzfestival, og med seg brakte de en helt ny lyd til 17. Mai Gata. Men hva var det som brakte dem hit?

Av: Hanna Sundling og Benjamin Holter

Gruppa består av syv elever fra Kongsberg videregående, som alle skal begynne i 2. Klasse til høsten. De startet først å spille sammen som en del av en skoleoppgave på høsten i

Avbildet: Eoin O’Sullivan

2017. I begynnelsen hadde de ikke noen større planer, men da det viste seg å være veldig gøy å spille sammen bestemte de seg for å fortsette som et band.

Jazzy Jazz består av 7 medlemmer: Ingebjørg Sæther Ribberud og Oda Høiberg på vokal, Einar Hjelle Løkling på keyboard, Hallgeir Mandelid Østensen på bass, Maja Lund Olstad på gitar, Mattias Neteland på saksofon og Eoin O’Sullivan på trommer.

Siden bandet spilte så mange forskjellige instrumenter så måtte de finne en sjanger som passet dem alle; det var her jazz kom inn.

– Jazz er et vidt begrep for oss, forteller Hallgeir

Gruppen spiller ikke kun tradisjonelle jazz-låter. Sammen velger de låter de selv syns er fine, slik som sangen «Redbone» av Childish Gambino, som de framførte på Jazzfestivalen.

Målet deres er å ha det gøy mens de spiller.

– Vi trives godt med hverandre, selv om vi er 7 veldig forskjellige personer, forteller Oda.

Som et ekstra bandmedlem har de Ingeborg Kolstad. Hun har vært på alle konsertene, og siden hun er en integrert del av bandet har hun fått som rollen som manager og PR.

De forteller at Jazzfestivalen er noe de hadde hatt lyst til å gjøre over lang tid. De fikk vite om muligheten til å spille av en lærer, og kort tid etter hadde de booket sitt tre kvarter lange sett 5. Juli.

Jazzfestivalen og fremtiden til Jazzy Jazz kan du lese mer om i neste del:

Musikalsk ungdom: Jazzy Jazz 2/2

Se bildene her!

3600.no

Se alle innlegg