Den 1. oktober 2019 tok denne mannen over den daglige driften av 3600.no og Kongsberg Community.

– Det er litt skrekkblandet fryd å ta over en så ærverdig virksomhet, men jeg veit jeg har det som skal til for å bevare den gode jobben som har blitt gjort, og skape nye verdier for byens befolkning og de som har lyst til å komme hit.

Ordene kommer fra Mads Riis Henriksen (43), mannen som tok over jobben som daglig leder etter at Bjørn Helge Isaksen, som startet det hele for over fire år siden, takket for seg før sommeren.

Les: – Takk for meg! Heia 3600.no 🙂

– Hvorfor ønsket du denne jobben?

– Det var jo drømmejobben som ble lyst ut. Jeg har de siste årene vært rastløs og ville ut å møte folk. Jeg synes det er supergivende å hjelpe folk til å bli det de drømmer om å være. Samtidig handler det om å anerkjenne det gode som Kongsberg står for og kan bli, forteller han.

– Hva er ambisjonene videre?

– Vi skal blant annet ta tak i alle de gode intensjonene som alle virksomheter, enkeltpersoner, store som små, har her i kommunen og koble dem sammen for å bygge hverandre opp.

– Hvem er Mads?

– En av kongsbergpatriotene fra Regærn. Det er han som ikke kommer seg igjennom byen uten å hilse på alle han møter. Jeg har bare ikke bunn i meg når det kommer til å ta imot. Har vel heller ikke tak for hvor mye jeg gir, smiler han.

– Å være fra Kongsberg og har vokst opp her hele veien er fascinerende. Har jo knapt vært utafor byen, bortsett fra ferieturer da. Jeg kan best svare for meg fra min egen tid, men det er helt tydelig at jeg er preget av historien til Kongsberg kommune og omegn.

– Jeg brenner så innmari for folka og innholdet i byen. Det var vanskelig for meg i oppveksten å holde meg til få aktiviteter. Det var så mye kult å holde på med og forskjellige folk å bli glad i. Han med den blå Poloen, danse-Mads, skate-Mads, det har blitt mange navn på meg opp igjennom, ler han.

– Dattera mi på seks år er født her. Det betyr alt for oss at vi kan bare bli boende og gi henne denne trygge og lærerike oppveksten som barna her får.

Det er ikke tvil om at Mads gleder seg til veien videre.

– Fra en skala fra én til ti, er vi i alle fall oppe på ti i over hvor mye jeg ser frem til dette, avslutter han.

 

Litt bakgrunnshistorie

Trettisekshundre AS, senere Akari AS, ble etablert høsten 2015 og ble raskt en suksess. Et lokalt nettmagasin, basert på gode positive saker om Kongsberg – gratis for leserne – ble tatt godt i mot, og løpet av kort tid fikk vi spørsmål om vi kunne bistå med andre tjenester.  Vi begynte å produsere nettsider, brosjyrer, kampanjer i sosiale medier og lokale videoer for reklame og dokumentasjon. (Mer enn 200 lokale filmer er produsert de siste tre årene:)

Vi vokste fort, ble 12 ansatte i Akari, og jobbet på kryss og tvers med ganske ulike prosjekter.

Våren 2018 bestemte vi oss for styrke de ulike «nisjene» våre, og valgte å splitte selskapet i tre; Akari AS ble et reklamebyrå med Simen J. Ljøterud som daglig leder, vi dannet filmproduksjonsselskapet Metafor AS med Magnus Bjørnnes som daglig leder, og vi tok ut Nettmagasinet 3600.no og trykksaken Kongsberg-magasinet og dannet Kongsberg Community AS, med Bjørn Isaksen som daglig leder.

1. februar 2019 flyttet vi bedriftene ut fra Teknologiparken og til sentrum. Akari og Metafor til Industritunet, mens Kongsberg Community med merkenavnene 3600 og /Vi bryr vårs flyttet til Kirkegata 12 – mer synlig og nærmere leserne våre.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg