– Ingen fulle blant publikum og folk lo der de skulle – en vellykket kveld!

UTSOLGT! Det er så sykt moro – dette må vi gjøre igjen, sier Yngvild Kristensen på EnergiMølla.

Hvor: EnergiMølla
Når: Lørdag 30. april 2016
Publikum: 127

– Dette har ikke å gjøre med de mer kjente bøkene; 50 shades of Gray, forklarer Morten Hansen.

– Jeg er mer som en løk, lag på lag – kanskje opp mot 50.
På tross av at det ikke er noen sammenheng mellom kveldens show og bøkene – så utbroderes det hele med truse-snakk. Latteren sitter løst, og publikum oppfordres til å la være å kaste truser på scenen.

Kongsbergfolket blir ledet igjennom temaer som er noe i gråsonen, og noe som fint tåler dagens lys – grønnsaker, stillesitting, helse og andre emner – for å ikke avsløre for mye for de som ikke har vært så heldige å se showet ennå. Det var nok også mange foreldre som kunne kjenne seg igjen da Hansen bød på privatlivet med barneoppdragelse, koner, skilsmisser, barnehagekunst og mye annet.

Etter showet tok vi en liten prat med Morten Hansen.
– Det var en veldig vellykket kveld, ikke noen fulle i publikum, de lo der de skulle – fulgte med. Det er dette jeg liker å kalle et lydhørt publikum. Folk skal kjenne seg igjen i det jeg leverer på scenen, men det som er trist er at alle de historiene jeg forteller er sanne. Men man sper jo på, mye! Det blir liksom den fisken man en gang fikk, som blir større og større for hvert år man forteller historien. Jeg vil se noe gøy i alle situasjoner, dra det helt ut, og kanskje snu på flisa. Hvordan hadde det blitt om man valgte den andre veien, hva ville skjedd da? Hvor ille kan det gå?

 Hvilket forhold har du til Kongsberg?
– Her har jeg bare vært en gang før, for to år siden tror jeg. Vært lite i Buskerud generelt, men hørt mye om Mølla, at dette skulle være en spesiell og fantastisk plass å opptre. Det var tett, intimt og veldig varmt – jeg ble regelrett stekt! Men ellers følte jeg at jeg kom tett på publikum, – man ser reaksjonene når en står så nært og det blir en god flyt. Jeg er ikke den som liker å drite ut dem på første rad, men heller by på meg selv. Det er vel et sånn typisk fenomen blant oss på Vestlandet.

Hva sier kona om at du byr på mye av privatlivet?
– Hun bryr seg svært lite, jeg er heldig som har en veldig ryddig og avbalansert kone som lar meg styre på med min greie. Det finnes flere i bransjen som er gift, og det kan jeg tenke meg er en heftig utfordring – det er ikke noe å legge skjul på at vi har å gjøre med noen sterke personligheter i komikerbransjen. Det er også nok av intriger og spisse albuer – da er det fint å ha ei som er helt annerledes. Så slipper du å dra med deg det der hjem. Det gir en balanse i samlivet å være forskjellige, hun er som en øy av virkelighet i et hav av piss slik er det å være sammen med en komiker. Man trenger et anker – en havn!

Hva vil du si er en av de største utfordringene med denne jobben?
– Jeg ligger på rundt 160 reisedøgn i året, her må det påberegnes mye flytid, mange propellfly eller stavmiksere med propell som jeg liker å si, og jeg har flyskrekk! Så den kan du sette øverst på lista. Ellers så er kan det selvfølgelig være vanskelig med fulle folk i salen – eller når du ikke får den nødvendige kontakten med publikum.

3600.no

Se alle innlegg