Inspirasjon: Misunnelse eller beundring

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Hverdagstanker for hverdagsmennesker

«Brum fulgte Kengu med øynene som med tre lange hopp var langt av sted. –Jeg skulle ønske jeg kunne hoppe slik, tenkte Brum…..men sånn er det, noen kan – og noen kan ikke»

Å kjenne misunnelse er ingen god følelse, men de fleste av oss har nok opplevd, og kommer til å oppleve at det stikker litt når noen andre har noe, oppnår noe eller får noe som vi innerst inne kunne tenke oss. Følelsen er guffen!

Å gå på en liten oppdagelsesferd inne i oss selv og kjenne på hva som egentlig skjer når vi er misunnelige kan være nyttig. Spør deg selv hva er det jeg egentlig føler nå, snu det på hodet og bruk det til noe mye bedre – beundring. Det starter med å innrømme for seg selv at hvis det jeg er misunnelig på er viktig for meg, kan jeg også oppleve det, få det eller gjøre det – hvis jeg virkelig vil. Det kan selvfølgelig by på mange utfordringer og kan hende jeg innser at det ikke gjør meg noe mer lykkelig, men jeg har gitt meg selv muligheten ved å snu misunnelse til beundring!

Så, i ettertid, kan jeg kanskje til og med le litt av hva jeg følte og oppleve at jeg selv kan styre min dypt menneskelig tilbøyelighet når jeg tillater meg å bli kjent med den.

Ha en fantastisk uke!

Hilsen fra Alba-gk, Gry K.

 

3600.no

Se alle innlegg