Minor Majority med nydelig melankoli på EnergiMølla

Det er ingen tegn som tilsier at disse gutta har vært drittlei trynet på hverandre. Samspillet er rolig og flytende mens de beveger seg stødig gjennom plata – spor for spor…

Band: Minor Majority

Hvor: EnergiMølla
Når: Fredag 22. januar 2015
Publikum: Ca. 200

Det var godt oppmøte på Mølla lørdag kveld. I overkant av 200 tok turen innom for å varme sjela med Minor Majority. Deres kritikerroste album Reasons To Hang Around fyller 10 år i år – og de har tatt med albumet ut på turnè – for å spille det fra begynnelse til slutt.

[huge_it_slider id=»45″]

Support-akten tok Jens Herman Ruge ansvaret for. Han spilte et akustisk sett, akkompagnert av Martin Andersen – også på gitar. De varmet lett opp publikum, med annet Good Intentions, Myself From Up Here og Way Past Sorry, fra hans ferske album, Oh, But Hey.

Minor Majority entrer scenen i det kvelden går over i natt. I spissen står Pål Angelskår på vokal og erklærer etter en rask hilsen på publikum at de like så godt kjører i gang med Reasons To Hang Around fra begynnelse til slutt. Publikum finner raskt roen, og stemningen er god – bandet klarer å dra oss med inn i musikken helt fra start.

Mellom sangene benytter Pål Angelskår anledningen til å si noen ord, og han deler gladelig litt om bakgrunnen for at bandet valget å legge samarbeidet på hylla en tid. Dette begrunnes simpelthen med at de var «drittlei trynet på hverandre» forklares det lettere lattermildt fra scenen  – før bandet trår i gang med You Were Saying, som inneholder en fantastisk gitar-solo.

Det er ingen tegn her i kveld som tilsier at gutta har vært lei hverandre. Samspillet er rolig og flytende mens de beveger seg stødig gjennom plata – spor for spor.

Låta som så mange har ventet på står på trappene – Supergirl. Jubelen runger overpublikum i det de første tonene treffer. Det er fantastisk at et band av slikt kaliber opptrer i Kongsberg en sen januarkveld. Imponerende og overraskende implementerte de en liten twist med en smak av Oasis; Wonderwall avslutningsvis på låta.

Stemningen tar seg opp utover kvelden og temperaturen stiger. Mellom slagene roer bandet ned publikum et par hakk, slik at melankolien kanskje kan nå frem. Men rosen vanker!

– Å komme hit på en fredagskveld og spille en så rolig plate for dere, så er dere et utrolig fint publikum, sier Angelskår.

Selv om de nå har gjennomført sin hyllest til Reasons To Hang Around, gir de seg ikke. Minor Majority byr på et godt utvalg fra repertoaret de har opparbeidet seg siden bandet startet i 2000, og skjemmer bort Kongsberg-folket med noen perler ut i nattetimene.

 

3600.no

Se alle innlegg