Mikael Persbrandt- mer enn bare en skuespiller

Foto: Helena Karlsson

Mikael Persbrandt holder utstilling i Kongsberg denne uken, sammen med Ari Behn, Tor Rafael Raael og Per Heimly.

Les også: Det verste Ari Behn vet er likegyldighet.

Tekst: Mari B. Hole

Han er mest kjent som blant annet Gunvald Larsson i den svenske krimserien om Martin Beck, samt mange andre filmproduksjoner og teater oppsetninger. Men det kanskje ikke mange vet, er at Mikael Persbrandt gikk på kunstskole før skuespillerkarrieren startet.

Han var student ved «Grundskolan for konstnärlig utbildning i Stockholm». Da han var 19 år gammel hadde han også sin egen separatutstilling, på et galleri i Gamla Stan. Overraskende nok var det selveste Ingmar Bergman som oppdaget at det lå mer enn bare kunst-tallent i Persbrandt. Dette førte til en lang karriere innen film, serier og teater produksjoner, men hele veien har han holdt fast ved kunsten.

Overveldende respons!

Mikael signerer et av hans trykk på trykkeriet i Stockholm, august 2017. Foto: Privat

I 2016 hadde Mikael en separatutstilling på Lars Lerins galleri Sandgrunn i Karlstad. Responsen i Sverige var overveldende!

På et par uker kom over 30.000 besøkende – noe som nok må sies å være svensk rekord da det angår utstillingsbesøk.

Persbrandts malerier beveger seg mellom det figurative og det abstrakte. Kunstneren har et svært ekspressivt formspråk, med til tider intense strøk og klare, sterke farger. Mange av arbeidene innehar en mørk undertone, men han går ofte også mot lyse, mer dekorative uttrykk.

Utstillingen er åpen 9. og 10. september fra klokken 12 i lokalene til Kongsberg Glasservice. Baneveien 32. Kunstnerne kommer kl. 13 på lørdag. Utstillerne kommer lørdag.

Kommer til Kongsberg. Foto: Stefan Anell

3600.no

Se alle innlegg