Med kjentmann og guide i lomma

Halvor Sælebakke og Afhild Skaardal fra Norsk Bergverksmuseum. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

I dag lanserer Bergverksmuseet en «app» som gjør turene i gruveåsen til noe mye mer.

Informasjon i form av tekst, bilder og video om Norges største fredede kulturmiljø er nå tilgjengelig digitalt, i en applikasjon som kan lastes ned her:

Last ned appen i appstore her!. Last ned appen i google play her!

Les også: This is Amazing – Sondre Lerche i gruvene.

«Appen» inneholder store mengder informasjon rundt kulturminnene i gruveåsen. En kartløsning viser deg hvor du befinner deg, og ved å klikke på punkter i kartet får du utfyllende informasjon i form av tekst, bilder og video. Du kan også velge ulike ruter med ulik lengde som er skreddersydd for en spennende opplevelsesvandring. Alle gruver, stoller, dammer og renner er lagt inn – mye mer informasjon skal inn etter hvert.

Appen kan vel nærmest beskrives som å ha en kjentmann og guide i lomma.

– Dette er et stort prosjekt som vi har jobbet lenge med og er veldig stolte av, sier Alfhild Skaardal, direktør ved Norsk Bergverksmuseum.

Alfhild Skaardal, direktør ved Norsk Bergverksmuseum. Foto: museumsforbundet.no

– Appen er ikke helt ferdig, men den inneholder så mye informasjon at vi velger å gjøre den tilgjengelig for alle nå. Målet er få så mange som mulig til å være med å teste ut første versjon og gi oss ris, ros og tilbakemeldinger. Da kan vi gjøre produktet enda bedre.

Kom med tilbakemeldinger og bli med i trekningen av en eksklusiv gruvesafari
Bergverksmuseet vil gjerne at så mange som mulig blir med på å teste ut appen. Museet ønsker tilbakemeldinger på hvordan du opplever bruken av den. Alle som laster ned, tester og gir en tilbakemelding, er med i trekningen av eksklusive gruveturer inn til «Gottes Hülfe in der Noth». Totalt deles det ut 10 billetter. Tilbakemeldingene sendes på e-post til postmottak@bvm.no

Halvor Sælebakke er Bergverksmuseets prosjektleder, og har store forventninger til at appen blir en suksess.

Se bildegalleri: Sølvgruvene i Kongsberg 

– Vi tror dette kan bidra til at enda flere fatter interesse for den fantastiske historien til sølvverket. Dette gjør turene i gruveåsen enda mer spennende. Samtidig som du beveger deg blant kulturminnene kan du lese om dem, se historiske bilder og videoer, og du kan se hvordan det egentlig så ut den gangen gruvene var i drift, sier Sælebakke.

PS! Du ikke gå på tur – du kan sitte hjemme i sofaen og ta deg en virtuell søndagstur i gruveåsen 🙂

Prosjektet er et spleiselag mellom Sparebankstiftelsen DNB, Kulturrådet, Sølvverkets Venner, Buskerud Fylkeskommune, Kulturdepartementet og Norsk Bergverksmuseum.

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg