Se vårens store dokumentar-snakkis, og møt filmkomponist Hanne Hukkelberg og Acta Musicae på Krona Kino!

22. mars har filmen Røverdatter premiere på Krona Kino. Den sterke og personlige dokumentaren fra filmskaperen Sofia Haugan handler om hennes kamp for å hjelpe sin rusavhengige far mot et bedre liv.

På soundtracket kan du høre flere låter fra Kongsbergartisten Hanne Hukkelberg – låter som tydelig faller i smak hos anmelderne rundt omkring:

«Hanne Hukkelberg har komponert et hørbart lydspor som både understreker og tolker, og som kler de kreative collagene som brekker opp samtaler og transportetapper«, skriver Dagens Næringsliv i sin anmeldelse.

Før filmen vises i Krona den 22. mars vil Hanne fremføre et par av låtene hun har skrevet til filmen og ikke nok med det: Kongsbergs beste damekor, Acta Musicae, er også med på filmens lydspor og gir oss sin tolkning av «Deilig er jorden» i kinosalen!

Les også: Når harmonien treffer. 

Dette er noe kinosjef Even Thunes Jensen virkelig gleder seg til.

Kinosjef Even Thunes Jensen inviterer til en flott opplevelse denne uken. Foto: Bjørn Isaksen

– Ja, dette er skikkelig gøy! Filmen har jo blitt svært godt mottatt også, med hederlig omtale på filmfestivalen i Gøteborg og massiv mediadekning kinodokumentarer sjelden opplever. Hannes musikk passer filmen som hånd i hanske og jeg mener bestemt at musikken er med på å gjøre filmen enda bedre! forteller han til 3600.no.

Ideen bak besøket fra Hanne og Acta Musicae begynte å rulle etter en prat kinosjefen hadde med styreren i ungenes barnehage, Wenche Thorsdalen Cranner, som synger i Acta Musicae.

– Hun nevnte at koret gjerne ville synge på premieren, og så begynte ballen å rulle. Krona Kino liker å sette et spesielt fokus på film og musikk, så dette er et perfekt arrangement for oss! Vi har også tidligere samarbeidet med Acta Musicae rundt musikkinnslag på premierer hos oss, og de er alltid sporty og entusiastiske til å prøve nye ting, smiler han.

For de som går glipp av morgendagens visning blir det flere sjanser.

– Vi kjører matinévisninger i helga, og det blir også et par visninger til i påskeuka, avslutter han entusiastisk.

Om filmen. 

Premiere 22. mars. Dokumentar 1 t. 25 min. 12 år

Som liten lekte Sofia og faren sisten og pil-og bue, men også gjem ølflaska og løp fra taxi-regningen.

Røverdatter er en ganske annerledes far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at de kan ha et forhold igjen. I en til tider absurd, kaotisk og komplisert hverdag er strategien deres en god dose mørk humor.

«Sofia står ut med sin humor» – Göteborg Film Festival

Sofia Haugan har laget en personlig, sterk og humørfylt film om sin far Kjell Magne Haugan.
Kritikere over hele landet roser debuten. Foto: Filmweb

Sofia er en ung, nyutdannet filmskaper som bor i Oslo sammen med kjæresten og omplasseringshunden Shaggy. Hun er ganske lik faren sin, de har samme humor, samme glimt i øyet og til dels samme temperament. Men hans temperament ble farlig, og fra hun var ti år bodde hun og moren i skjul på hemmelig adresse. Nå har Sofia og faren tatt opp igjen kontakten. Faren lever fortsatt et liv preget av rus og kriminalitet, mer innsatt i fengsel enn ikke. Hans store sorg er at han mistet Sofia. Sofias store håp er at hun som voksen kan hjelpe han på beina, så han kan bli en pappa igjen. Sammen kjemper de en hard kamp med mye humor og varm; for forholdet, mot rusen og mot systemet som er ment å hjelpe dem.

Røverdatter er Sofia Haugans debutfilm. Sofia er en svært lovende og sterk ny stemme og Røverdatter har allerede vunnet hederlig omtale i Dragon Award Nordic Documentary Competition under Göteborg Film Festival.

Kjøp billetter til Røverdatter her. 

Se traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg