Med lidenskap for gaming

portrett

 

[addtoany]

Magnus Engell er en av mange som har vokst opp med dataspill.

Med lidenskap for gaming

Tekst og foto: Christian Høiberg

Navn: Magnus Engell
Alder: 24 år
Driver med: Jobber med PC-reparasjon hos Atea

Magnus har hatt en stor interesse for dataspill siden han først brukte en Amiga 500 som barn.

– Jeg har spilt dataspill siden jeg var bitteliten, egentlig så lenge jeg kan huske. Jeg begynte å spille Lemmings på Amiga 500, en datamaskin laget før Mac eller PC slik vi kjenner i dag, sier 24-åringen nostalgisk.
– Lemmings er til en viss grad et strategispill hvor du leder karakterene gjennom en hinderløype. Det høres enkelt ut, men det var det ikke!

Hva er det som er så gøy med å game?
– Hovedsakelig spiller jeg mest online, så den sosiale delen er det jeg verdsetter mest. Det er veldig sjeldent jeg spiller aleine – det er rett og slett ikke like gøy. Ved å spille på nett blir jeg kjent med mennesker fra hele verden. Nå for tiden spiller jeg med folk fra blant annet Belgia, Nederland, Canada og USA.

De siste årene har Magnus sluttet å delta på datatreff (LAN)
– PC-en har blitt for stor til å dra på LAN med, ler han.
– For en gamer er det viktig å ha en kraftig PC som tåler at du gjør flere ting samtidig – det blir bare stress å dra rundt med alt utstyret. Men jeg har hatt stor glede av å delta på datatreff tidligere.

Hvilket spill liker du best?
24 åringen tenker seg godt om.
– For tiden er det CS:GO jeg liker best. Det er ikke det jeg har brukt mest tid på, men det jeg har det gøyest med. CS:GO er et strategispill hvor utfordringen er å vinne over det andre laget, enten det betyr å plante en bombe eller hindre det andre laget i å plante den. Det er mye action og man lever seg inn i spillet, forteller Magnus.
– Samarbeid er veldig viktig i et slikt spill, og det syns jeg er morsomt. Hvis man ikke er taktisk gode som et lag, vinner man mest sannsynlig ikke. Det er jo ingen hemmelighet at spillet blir mye morsommere når man spiller med venner og faktisk vinner, smiler 24 åringen.

Spill som CS:GO blir stadig mer populære, og de aller beste spillerne kan tjene millioner av kroner i året på det som nå blir ansett som en sport (E-Sport). Verdensmesterskapet i dataspillet League of Legends ble i 2014 arrangert for femte gang. Finaledagen ble alle de 45,000 setene i Seoul World Cup Stadium fylt opp, og over 27 millioner mennesker så arrangementet direkte på nett.
– Det er veldig gøy å følge de profesjonelle lagene, nivået er vanvittig høyt, og akkurat som i all annen idrett er det kun de beste som lykkes.

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg