Med fotballgleden i fokus

Vi tok tempen på KIF Fotballskole 2018.

I år som i fjor og mange, mange år før det igjen, går KIF Fotballskole av stabelen ved Idrettsparken denne uken.

Se 110 bilder og sjekk stemningen på fjorårets fotballskole her!

280 deltakere, 36 instruktører, 2800 brødskiver og et hittil ukjent antall fotballer er blant oppskriften bak årets suksess.

Se et herlig bildegalleri her: (saken fortsetter under)

– Vi har økt antall instruktører i år slik at ungene får mer igjen for det. Faktisk fikk vi hele 62 søknader – det har aldri skjedd før! smiler Laila Irene Johansen, daglig leder i KIF Fotball.

Vi møter Laila oppe i idrettshuset tirsdag morgen. Det er morgensamling for alle instruktører og rundt oss yrer det av engasjerte ungdommer.

Om en halvtime kommer 280 ivrige barn og det er mye som må på plass før dagen kan starte.

Lagarbeid 

Ingrid Klevstad og Ine Mette Bremnes stortrives som trenere. Foto: Anniken Tangerud

– Det morsomste med å være instruktør er å se progresjonen, se de bli bedre og at de har det morsomt, forteller Ingrid Klevstad (15) og Ine Mette Bremnes (15) i kor.

For Ingrid er dette første gangen hun er instruktør. Ine Mette var med i fjor også.

Å ta vare på og lære bort fotball til en stor gjeng jenter fra seks til ni år en hel uke, synes de bare er spennende.

– Det er litt kaotisk i begynnelsen, men det går greit, smiler Ingrid.

Siden de begge har spilt fotball så lenge de kan huske og selv har gått på den samme fotballskolen de nå er trenere på i en årrekke, ser de hvilket ansvar de har.

– Du føler litt press på at ungene skal ha det fint. Vi ønsker at de skal ha samme nytte og progresjonen som vi hadde, forklarer de.

Hva lærer dere selv?

– Utrolig mye! Vi setter opp treningsprogrammet hver dag for dem, legger opp øvelsene og justerer litt underveis, sier Ingrid ivrig.

– Hver dag har vi et nytt fokus, det kan være pasninger eller vendinger, og på den måten kan vi gå litt i dybden, legger Ine Mette til.

De to gode forbildene ser verdien av dager som dette.

– De synes det er gøy å lære av de eldre og at det er mye å hente her.

Da vi spør de to hvorfor de synes fotball er så gøy, blir de ivrige.

– Jeg elsker lagspill! Her kan vi utvikle oss som et lag, det handler ikke bare om deg selv. Her taper og vinner du som et lag. Man er avhengig av alle. Du lærer hvor viktig det er å samarbeide.

Samhold og moro 

Ny leder. Vegard Ulleberg er lederen for årets fotballskole. Foto: Anniken Tangerud

Vegard Ulleberg har god erfaring med både barn og fotball. Med mange år i blant annet barnehagen Mormors Have og fotball-lagene Modum og Vestfossen bak seg, er han rett mann på rett plass.

– Det er første gangen jeg er leder for fotballskolen ja, men det går egentlig greit. Dette er ikke noe man kan lese seg til og mye handler også om å bli kjent med rutinene underveis, smiler han.

Vegard vokste opp med å spille for KIF og fotballskolen var en fast tradisjon når han vokste opp. Nå er han en av pådriverne selv og vet hva han skal hente opp av erfaring.

– Noe av det beste med fotballskolen er å se samholdet og se at alle har det gøy. Samtidig er det moro for deltakerne å være sammen med andre som også er fotballinteresserte. Vi prøver å få til et godt samhold og fellesskap og fotballen er en god arena for det, forklarer han.

– I tillegg blir jeg stolt når jeg ser hvordan instruktørene vokser i løpet av uka, avslutter han før han må løpe videre.

KIF Fotballskole holder på frem til den 10. august.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg