Med fokus på den gode maten – og samholdet

Ordentlig blid gjeng. Foto: Anniken Tangerud

ASVO-Kongsberg AS fyller 30 år i 2018, og det vil de feire gjennom hele året i en serie artikler på 3600.no som lar oss bli kjent med de mange varierte og spennende avdelingene/tiltakene deres, de ansatte og arbeidstakerne.

Les også: Artikler skrevet om ASVO-Kongsberg i media

Denne måneden har vi kommet til kantine- og cateringavdelingen. 

ASVO-Kongsberg AS driver to kantiner i Kongsberg.

Den ene ligger på Kongsberg Rådhus og den andre i deres hovedbygg i Stollveien 29.

Begge kantinene har fullt utstyrte storkjøkken og driver stort innen catering både for bedrifter og private. Her lager de alt fra nybakte brød og kaker, til større koldtbord og annen festmat. De lager også mat på forespørsel om noen ønsker det.

Jakten på den gode smaken

I Stollveien heter arbeidslederen Trine Renate Amundsen. Hun har jobbet på ASVO i snart to år nå. Før det var hun kokk på Grand.

– Jeg tok fagbrevet for sytten år siden, men interessen for mat startet nok på ungdomsskolen, forteller hun og smiler mens hun tenker tilbake.

Som vitebegjærlig 14-åring ville hun lære mer.

– Jeg ble nysgjerrig på utviklingen, hvordan ting kunne tilberedes og bli godt. Mye handler jo om smak.

Trine Renate Amundsen er arbeidsleder på kjøkkenet til ASVO. Foto: Anniken Tangerud

– Jeg liker å lage smaker som er litt utenom det vanlige, skape nye innspill i smakens verden. Urter og krydder trenger for eksempel ikke bare bli brukt til én bestemt rett. Det kan brukes over alt. Det er bare fantasien det står på, fortsetter hun ivrig.

Det er helt tydelig at Trine har en lidenskap for matlaging, og like tydelig er det at hun trives på ASVO.

– Jeg ble så godt mottatt her. De er en lett gjeng å like. De er humørspredere, og vi på kjøkkenet har fått en kjempekjemi, stråler hun.

Trine søkte denne stillingen fordi hun ville prøve noe nytt.

– Og nå vil jeg ikke bytte for alt i verden! understreker hun.

Trine og Rune stortrives på kjøkkenet. Foto: Anniken Tangerud

Samhold

Da vi spør Trine hva det beste med jobben hennes er, blir hun rørt og ser ut av kontoret – mot gjengen som nå står og lager mat på kjøkkenet.

– Åh, det er de der ute, svarer hun og fortsetter:

– Det er samholdet og omsorgen for hverandre, og det at jeg fortsatt får lage litt mat da, ler hun.

For det er kombinasjonen mat og mennesker, som gjør at hun trives så godt.

– Før var jeg bare opptatt av mat, men nå er jeg kanskje mer opptatt av omsorg og mennesker enn det jeg har vært tidligere.

Hva har du lært av det?

– Åh, masse! Hvor skal jeg begynne? Denne jobben gir meg så mye. Den lærer meg mer om kjærlighet, og at vi alle er forskjellige, blant annet. Det å akseptere og respektere hverandre, forklarer hun varmt.

Karianne og Kjersti finner bakegleden på kjøkkenet. Foto: Bjørn Isaksen
Eir er klar med et nytt brett pizza som skal lages. Foto: Bjørn Isaksen

Vil ha flere kunder

Cateringavdelingen har rundt 100 kunder i Kongsberg på lista, men Trine vil gjerne ha flere.

– Det hyggeligste med kundekontakten, er oppfølgingen, alle de hyggelige samtalene og det å gjøre kunden fornøyd rett og slett, synes hun.

– Vi lever jo av å ha fornøyde kunder, det er det ikke noe tvil om. Samtidig tar de også et samfunnsansvar når de bruker oss.

ASVO tilbyr alt fra kaker og varmretter til påsmurt eller glutenfritt.

– Også er vi er store på kaker da. Det går det veldig mye av, ler hun.

De ferske kakene til ASVO er nemlig laget helt fra bunnen av, uten tilsetningsstoffer.

Man må ha det litt moro på jobb også. Fra venstre: Kjersti, Nina, Eir, Trine, Rune, Robert og Karianne. Foto: Anniken Tangerud

Skal det være en verdens beste? Foto: Anniken Tangerud

– På hjemmesiden vår har vi et variert og spennende utvalg av det som blir produsert.

– Vi har også mange kunder som ønsker andre produkter, og da er min bakgrunn som kokk god å ha.  Da får arbeidstakerne samtidig lært deltakerne her noe nytt, og det er kjempespennende.

– Jeg er veldig opptatt av de skal utvikle seg, lære nye ting og oppgaver. Det er viktig for selvtilliten deres – og så synes jeg det er veldig gøy å lære bort, og lære dem fagkunnskapene mine, forklarer hun.

Eir er i gang med å lage en ny pizza. Foto: Anniken Tangerud
Rune er en ordentlig blid arbeidskar. Foto: Anniken Tangerud
Ordentlige ingredienser. Foto: Anniken Tangerud

Trenger flere folk

Den populære catering- og kantineavdelingen til ASVO ønsker ikke bare flere kunder, de skulle gjerne hatt mer hjelp på kjøkkenet også.

– Er du ufør og har erfaring fra kjøkkendrift eller lignende må du bare ta kontakt. Her er du hjertelig velkommen inn i et fantastisk godt arbeidsmiljø, skryter Trine og fortsetter like varmt:

– ASVO er et fantastisk sted å jobbe. Denne plassen gir meg så mye i hverdagen, av varme og av tilhørighet. Jeg får masse energi av å være her. Men så er jeg også en ekstrovert person som trenger sosialt påfyll, ler hun.

På ASVO får hun brukt mange sider ved seg selv.

– Og det er så positivt. Mange gode kolleger har jeg også. Jeg synes samtidig det er helt fantastisk å kunne bidra til at så mange får en god dag, og det gjelder både deltakerne her og kundene.

– Her kan jeg bli til jeg blir gammal, avslutter hun og ler.

Trine og Robert går gjennom dagens gjøremål. Foto: Anniken Tangerud

Verdens beste sjef

Sant skal sies at smilet aldri tok slutt da vi dro innom Stollveien for å lage dette intervjuet. Her ble vi ønsket velkommen inn i varmen idet vi satte foten innenfor kjøkkendøra.

Inntrykket ble bekreftet da vi spurte blide jentene Eir, Karianne og Kjersti hva de synes var så bra med ASVO – og Trine som sjef.

– Det er så mye egentlig. Det er å være sammen, jobbe her med gode arbeidskolleger. Har du en dårlig dag og kommer hit, blir du glad igjen, forteller Eir og smiler.

– Trine er en fantastisk dame og verdens beste sjef! nærmest roper Karianne entusiastisk og fortsetter:

– Hun er flink til å delegere, pusher oss til å lære noe nytt, og er veldig støttende.

Kjersti har jobbet på ASVO i 25 år nå.

– Dette er et bra sted å være, og jeg koser meg da jeg kommer på jobb. Her treffer jeg venner og Trine er en veldig bra sjef, forklarer hun.

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg