Med bagasjen full av KIF-trøyer

Foto: Privat

For et par uker siden dro Ann Kristin Åslid ned til Tanzania for å bestige Kilimanjaro med flere venner.

Tekst: Lene Martinsen

– Dagen før vi reiste, ble vi informert om at vi fikk muligheten til å besøke et barnehjem, forteller Ann Kristin.

Ann Kristin var en del av et reisefølge på seks fra Kongsberg og tre fra Oslo. Før de reiste fikk de samlet inn klær og sko til barnehjemmet Msamaria center for Street Children.

– Ettersom jeg er ganske ivrig i KIF fotball, som både engasjert mamma, og medlem av sportslig utvalg, tok jeg kontakt med daglig leder.

Hun forteller at daglig leder Laila Johansen pakket en stor bag med KIF trøyer i full fart.

– Vi som reiste fikk også samlet inn en mengde klær, sko og leker. Vi hadde med oss sju fulle bagger.

Som lagleder for sønnens fotballag, hadde Ann Kristin samlet inn sin andel klær osv, ved å benytte seg av lagets facebook gruppe.

– Det tok bare noen timer fra jeg publiserte til folk kom med klær, sko og leker på døren min. Jeg synes det er fint at folk har lyst til å bidra.

Sterk opplevelse å kunne hjelpe andre. Foto: Privat

Sterk opplevelse

Hun synes det var en sterk opplevelse å besøke barnehjemmet.

– Vi var på Msamaria i noen timer, og vi fikk kontakt med barna. Det traff meg skikkelig da de reiste seg opp og fortalte oss drømmene sine. De ville bli politikonstabler, leger, dommere og sykepleiere.

Barnehjemmet består av gatebarn som har fått en mulighet til en ny start på livet. De går på skole, går i kirken, og lærer seg Engelsk.

– Det var fint å kunne gi de spilletrøyer fra KIF, og gi bort fotballer og fotballsko. De ble veldig glad, klemte og takket oss.

Ann Kristin gir tips til hvordan man kan bidra.

– Vi har lyst til å samle inn mer til barnehjemmet, og til guidene som hjalp oss å bestige Kilimanjaro. Om en måned tenker vi å sende klær og sko ned dit, på en tryggest mulig måte, slik at vi vet at det kommer frem. Da er det bare å ta kontakt hvis man har lyst til å bidra.

«Man kan ikke redde hele verden, men alle kan gjøre litt.»

Stor glede. Foto: Privat

3600.no

Se alle innlegg