Marius Neset x 3 på årets jazzfestival

Foto: Lisbeth Holten

Fjorårets mottaker av festivalens store musikerpris, Marius Neset, skal sette sitt tydelige preg på årets Kongsberg Jazzfestival med en omfattende satsing: Publikum får høre saksofonisten i tre ulike internasjonale konstellasjoner på tre ulike dager.

Tekst: Ragnhild Menes – Foto: Lisbeth Holten

Kongsberg Jazzfestivals musikerpris deles ut til en musiker som har markert seg sterkt på den norske jazzscenen. Marius Neset har ikke bare markert seg på den norske jazzscenen, men har i løpet av få år hatt et formidabelt internasjonalt gjennombrudd, fra utgivelser og konserter med sitt eget band, til større samarbeidsprosjekter med blant annet Trondheim Jazzorkester. Da det ledende jazzmagasinet Downbeat presenterte 25 musikere som det mente ville være banebrytende i framtidas jazz, var saksofonisten Marius Neset med, som eneste europeer.

Nye samarbeid

En sjelden begivenhet ventes derfor når jazzikon og publikumsfavoritt Chick Corea tar med seg sitt legendariske Akoustic Band, med stilskaperne John Patitucci på bass og Dave Weckl på trommer, til Kongsberg Jazzfestival for et eksklusivt møte med nettopp Marius Neset.

Prisvinneren kan også høres i et nytt og fengslende samarbeid med den svenske cellisten Svante Henryson og supergitaristen Lionel Loueke fra Benin. Dette er hva man kan kalle et mestermøte! Rammene for konserten vil være med på å gi publikum en helt spesiell opplevelse. På scenen i gamle Kongsberg kino bygges det opp et 360 graders amfi der publikum sitter tett på musikerne. Amfiet har plass til 110 publikummere. Det er duket for en eksklusiv og intim konsertopplevelse, med musikere i verdensklasse.

Spektakulært bestillingsverk

Sist, men ikke minst, står Marius Neset for festivalens åpningskonsert i 2018. Med et spektakulært bestillingsverk for det innovative kammerorkesteret London Sinfonietta inntar han Kongsberg Musikkteater onsdag 4. juli. London Sinfonietta er et orkester som har utmerket seg med flere utradisjonelle musikalske samarbeid, blant annet med navn som Jaga Jazzist og Squarepusher. Med sine ambisiøse komposisjoner og unike liveenergi, kombinert med et innovativt kammerorkester i verdensklasse, ligger alt til rette for et bestillingsverk for historiebøkene!

Her kan du få med deg Marius Neset:

4. juli. 17:00. Marius Neset og London Sinfonietta. Bestillingsverk. Kongsberg Musikkteater.

6. juli. 17:00. Marius Neset og Chick Corea Akoustic Band. Kongsberg Musikkteater.

7. juli. 20:30. Marius Neset, Svante Henryson og Lionel Loueke. Gamle Kongsberg Kino.

 

3600.no

Se alle innlegg